Σπ.Σπυρίδων: Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής Β.Μπόγρη

spyridon bogri

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ για θέματα της Νησιωτικής γεωγραφικής Ενότητας της Αττικής

Σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση είχε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Σπύρος Σπυρίδων και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Βασιλική Μπόγρη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες της ΕΕΤΑΑ και αφορούν την Νησιωτική γεωγραφική Ενότητα της Αττικής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον νέο ρόλο της ΕΕΤΑΑ σε σχέση με την διευκόλυνση της υλοποίησής τους στους νησιωτικούς Δήμους που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Σπ.Σπυρίδων δήλωσε ότι η πρόθεση του υπουργού κ. Θεοδωρικάκου είναι πολύ σύντομα να νομοθετηθεί η δυνατότητα διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων της ΕΕΤΑΑ με στόχο την αρωγή των Δήμων, ιδιαίτερα των νησιωτικών και των ορεινών, προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα του αναπτυξιακού προγράμματός τους που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος και δεν χρηματοδοτήθηκαν ή θα ενταχθούν στο νέο 4-ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους που θα διασφαλίσει πλήρως το Υπουργείο Εσωτερικών.

eep logo