Πόρος: Ανακατασκευή του λιμανιού, βελτίωση των δρόμων και του δικτύου ομβρίων

patoulis dimitriadis

Ενημέρωση του Περιφερειάρχη Αττικής από το Δήμαρχο Πόρου Γ. Δημητριάδη

Γ. Πατούλης: Με συγκεκριμένο πρόγραμμα και δράσεις θα αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νησιωτικότητας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε χθες με το Δήμαρχο Πόρου Γ. Δημητριάδη στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με Δημάρχους της Αττικής με στόχο την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης έργων με αναπτυξιακό πρόσημο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου -Μπόγρη, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ε. Βελγάκη και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης.

dimitriadis mpogrh patoulis

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν έργα που βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης, έργα που είναι υπό δημοπράτηση, έργα μεσοπρόθεσμης ωρίμανσης καθώς και νέα έργα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο που σχετίζεται με την ανακατασκευή τμήματος του παραλιακού κρηπιδώματος του λιμένα, όπου επισημάνθηκε μεταξύ άλλων η αναγκαιότητα, μετά την ολοκλήρωση του έργου να απομακρυνθούν όλα τα φερτά υλικά από το βυθό.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνάντηση με τον Γ. Πατούλη, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ηγεσίας στην Περιφέρεια Αττικής επικρατεί αισιοδοξία σχετικά με την πορεία υλοποίησης των έργων. Παράλληλα κατέθεσε αίτημα ένταξης επιπλέον έργων που θα υλοποιηθούν στο νησί με χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου και του δικτύου όμβριων υδάτων.

poros 041219

Με αφορμή τη συνάντηση του με τον Δήμαρχο Πόρου Γ. Δημητριάδη ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Στόχος μας είναι η δημιουργία υποδομών και αναπτυξιακών προοπτικών σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Αττικής. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα και δράσεις θα αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νησιωτικότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε προκειμένου να πετύχουμε η Αττική να γίνει 12μηνος τουριστικός προορισμός. Ο Πόρος διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης επενδύοντας στο θεματικό τουρισμό. Με τη συνεργασία Πρώτου και Δεύτερου βαθμού θα εξασφαλίσουμε την ευημερία στις τοπικές κοινωνίες και θα διευρύνουμε τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες, κρατώντας και τους νέους μας στον τόπο τους».

Pin It