Περιοδεία της Διαμάντως Μανωλάκου στη Σαλαμίνα

diamanto manolakou salamina

Επισκέψεις σε σχολεία και στο Κέντρο Υγείας

Η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά, περιόδευσε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στη Σαλαμίνα, συνοδευόμενη από τη Δημοτική σύμβουλο, Μαρία Παπαελευθερίου και τους κοινοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαλαμίνας.

Επισκέφτηκαν το Λύκειο Αμπελακίων, όπου μίλησαν με τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς. Τα προβλήματα που αναδείχτηκαν από τη συζήτηση ήταν οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών που αντιμετώπιζε το σχολείο και καλύφτηκαν μόλις χτες- τέλος Νοέμβρη. Επίσης η κ. Μανωλάκου ενημερώθηκε για κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο, αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργεί συνολικά η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν να καλυφτούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

Η επίσκεψη στο Δημοτικό σχολείο Σεληνίων αμέσως μετά, ανέδειξε πόσο έντονο είναι το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Σαλαμίνας, όπου μικροί μαθητές, αλλά και εκπαιδευτικοί στεγάζονται και κάνουν μάθημα σε 3 container στο συγκεκριμένο σχολείο. Εκτός από τα παραπάνω προβλήματα, οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες είναι απλήρωτες 3 μήνες- από την έναρξη της σχολικής χρονιάς- παρά την αλλαγή κυβέρνησης και δημοτικής αρχής το πρόβλημα εξακολουθεί να διαιωνίζεται.

Τέλος το κλιμάκιο του ΚΚΕ, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου ενημέρωσε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος με θέμα τις τεράστιες ελλείψεις όλων των ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας, αλλά και την επάνδρωση του με επαρκή και σύγχρονο εξοπλισμό σε μηχανήματα, όπως και πλήρη χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό.

eep logo