«Άμεση στελέχωση όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις Σπέτσες»

taksh adeia

Ζητά με αναφορά στην υπουργό Παιδείας ο Θοδωρής Δρίτσας

 

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, κατέθεσε αναφορά την αρ. πρωτ 2887/16-9-2019 επιστολή του Δήμου Σπετσών, με θέμα
«Άμεση στελέχωση όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις Σπέτσες»

Επισυνάπτεται το κείμενο της σχετικής επιστολής:

«Μόλις λίγες ημέρες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με το παρόν, επιχειρούμε να σας εκθέσουμε τα σοβαρότατα προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία των Σπετσών και αφορούν κυρίως στη μη έγκαιρη στελέχωσή τους.

Ξεκινώντας από τα Νηπιαγωγεία μας, σας γνωρίζουμε ότι στο νησί λειτουργούν δύο, στα οποία έχουν εγγραφεί 38 και 40 παιδιά αντίστοιχα. Αυτή τη στιγμή φοιτούν μόνο τα 25 λόγω του ότι υπάρχει μια νηπιαγωγός, ενώ θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί ακόμα τέσσερις. Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντιπαράθεση με τον νόμο περί υποχρεωτικότητας, γιατί αφ’ ενός η φοίτηση στο προνήπιο είναι υποχρεωτική, αφ ετέρου το υπουργείο αδυνατεί να τη στηρίξει ελλείψει εκπαιδευτικών.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ, το Δημοτικό δηλώνει ότι χρειάζεται καθηγητή Πληροφορικής, ενώ το Γυμνάσιο και το Λύκειο παρουσιάζουν τα περισσότερα κενά σε καθηγητές όπως: Φιλόλογο, Μαθηματικό, Αγγλικών, Γαλλικών, Πληροφορικής, Μουσικής, Τεχνολογίας και Οικιακής Οικονομίας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα του θέματος περί τοποθέτησης καθηγητών στα σχολεία μας και εμείς ως Δήμος δεσμευόμαστε όπως φροντίσουμε να είμαστε αρωγοί σε ότι αφορά στην εκπαίδευση στο νησί μας, όπου και όποτε μας ζητηθεί».

Pin It

eep logo