Νέο Προεδρείο του ΔΣ και της Οικονομικής Επιτροπής Πόρου

dhmairesies porou

Ανάθεση καθηκόντων των μελών της δημοτικής αρχής

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου οι ειδικές συνεδριάσεις για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πόρου.

Από τις σχετικές ψηφοφορίες, νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου αναδείχθηκε η Καίτη Ροΐδη – Μπήτρου, Αντιπρόεδρος ο Ευάγγελος Ζεντέλης και Γραμματέας η Ελένη Κανατσίδη (σημειώνεται ότι τα μέλη της μειοψηφίας καταψήφισαν το Πρακτικό ή ψήφισαν Λευκό σε ό,τι αφορά την εκλογή της Προέδρου, ένα μέλος της καταψήφισε το Πρακτικό εκλογής Γραμματέα και δύο ψήφισαν λευκό επί του Πρακτικού εκλογής Αντιπροέδρου).

Αιρετά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (εκτός του Δημάρχου και των δύο Αντιδημάρχων) αναδείχθηκαν οι Ελένη Κανατσίδη και Εβελίνα Παπαδοπούλου από την πλειοψηφία (αναπληρωματικοί: Γ. Κλείσας και Χριστίνα Ροή) και οι Γιώργος Αναγνωστόπουλος και Αγγελική Μακρή από την μειοψηφία (αναπληρωματικοί: Στ. Μητσιοπούλου και Ρ. Μάνδηλα).

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Πόρου ανακοίνωσε τα καθήκοντα που θα αναλάβουν τα μέλη της δημοτικής αρχής, ως ακολούθως:

• Γιώργος Κουτουζής: Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες εποπτείας – συντονισμού των ακόλουθων Τμημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (α) Πολεοδομίας, (β) Τεχνικών Έργων, (γ) Ύδρευσης-Αποχέτευσης και (δ) Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας που αφορούν στη διαχείριση υδάτινων πόρων και υποδομών αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού.

• Τάσος Παπαχρήστου: Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες εποπτείας – συντονισμού των ακόλουθων Τμημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (α) Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Συγκοινωνιών, (β) Καθαριότητας & Πρασίνου, (γ) Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας πλην των αρμοδιοτήτων που αφορούν στη διαχείριση υδάτινων πόρων και υποδομών αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, καθώς και κάθε αρμοδίοτητα που αφορά στη λειτουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου και το πλανόδιο εμπόριο.

• Εβελίνα Παπαδοπούλου: Εντεταλμένη σύμβουλος με ευθύνη εποπτείας – συντονισμού της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

• Χριστίνα Ροή: Εντεταλμένη σύμβουλος με ευθύνη εποπτείας – συντονισμού των ακόλουθων Τομέων του «Αυτοτελούς Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού»: (α) Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, πλην των δομών του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της προώθησης εθελοντικών δράσεων, (β) Παιδικού Σταθμού και (γ) Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων, καθώς και υπεύθυνη για την διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

• Χρήστος Λίτσας: Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και εντεταλμένος σύμβουλος με ευθύνη εποπτείας – συντονισμού των ακόλουθων Τομέων του «Αυτοτελούς Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού»: (α) Παιδείας, πλην των δομών του Παιδικού Σταθμού και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, (β) Αθλητισμού, και (γ) Πολιτισμού, καθώς και την εποπτεία και συντονισμό των δράσεων που αφορούν στις Παιδικές Χαρές.

• Γιώργος Κλείσας: Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης και εντεταλμένος σύμβουλος με ευθύνη εποπτείας – συντονισμού του Τομέα Τουρισμού του «Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης».

• Ελένη Κανατσίδη: Εντεταλμένη σύμβουλος με ευθύνη την τακτοποίηση και διαχείριση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας.

• Τζεφ Στάικος: Εντεταλμένος σύμβουλος με ευθύνη την προώθηση και συντονισμό περιβαλλοντικών και εθελοντικών δράσεων.

• Ντίνα Καραμάνη: Εντεταλμένη σύμβουλος με ευθύνη την εποπτεία του Ηπειρωτικού Τμήματος του Δήμου.

• Νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου θα αναλάβει ο Αλέξανδρος Δημητριάδης.