Ο Τ.Χατζηπέρος στα Κύθηρα

kythira chora

Τα Κύθηρα επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος για τον εορτασμό της επετείου ένταξης των Επτανήσων στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του :
 Συζητήθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων με εκπροσώπους φορέων και κατοίκους του νησιού. Εκφράστηκε η ανησυχία για την υπάρχουσα κατάσταση και η ανάγκη για σταθερή λύση του προβλήματος. Ειδικά για την επαναδρομολόγηση του πλοίου «Βιντσέντζος Κορνάρος», ο Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε την πληροφορία ότι το πλοίο, μετά την προμήθεια των ανταλλακτικών, θα επανέλθει στα δρομολόγια από την Παρασκευή 5 Ιουνίου.
 Συναντήθηκε με τους μεταφορείς και συζήτησαν το συγκοινωνιακό το οποίο αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αύξηση της επισκεψιμότητας του νησιού με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξή του. Επίσης, συζήτησαν και προτάσεις βελτίωσης των δρομολογίων για τη μεταφορά των μαθητών, ακτινωτά μεταξύ των χωριών στον κεντρικό οδικό άξονα με ταξί. Εξέφρασε άποψη-πρόταση για αύξηση κατά 5% του κομίστρου, όπως προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο για τα Ελληνικά νησιά. Σε όλα υπήρξε ταύτιση απόψεων.
 Απαντώντας σε ερωτήσεις για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου, ο κ. Χατζηπέρος δήλωσε ότι βρίσκεται στην φάση υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη σκοπιμότητας.
 Επισκέφθηκε τον πυροσβεστικό σταθμό Κυθήρων, όπου διαπίστωσε την υψηλή ετοιμότητα του προσωπικού, πλην όμως διαπίστωσε και ελλείψεις σε οδηγούς και εξοπλισμό. Για το θέμα αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης απέστειλε επιστολή στο αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος.
 Συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Δ/ντη Πειραιά και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χώρας Κυθήρων. Συζήτησε τα προβλήματα αστυνόμευσης του νησιού, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του Αστυνομικού Σταθμού Αντικυθήρων λόγω και του κύματος μεταναστών και πολιτικών προσφύγων.
 Επισκέφθηκε τα πληγέντα λιμάνια από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και το δρόμο προς την Αγ. Αναστασία και δεσμεύτηκε για την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση.
 Συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών και συζήτησαν τα προβλήματα της πρωτογενούς παραγωγής και του κατσίγαρου των ελαιοτριβείων. Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, η δημιουργία υποδομών (όπως τα σφαγεία) βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας.