Ολοκλήρωση ανύψωσης καλωδίων στον Πόρο

deh synergeio kalodia

Ευχαριστίες του Δήμου για συνδρομή στην αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι μετά τις εργασίες που πραγματοποίησε ο ΔΕΔΔΗΕ την Τρίτη 27 Αυγούστου, τα καλώδια που ηλεκτροδοτούν τον Πόρο ανυψώθηκαν στο ίδιο ύψος που βρίσκονταν πριν το αεροπορικό δυστύχημα που προκάλεσε την πτώση τους και την διακοπή ηλεκτροδότησης του νησιού.

Με την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών, ο Δήμος Πόρου ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε, και ειδικότερα: τον Γεν. Γρ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά για τον κεντρικό συντονισμό και την επί τόπου παρουσία του, τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ. Χατζηδακη, τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Εθν. Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, τον Ειδικό Σύμβουλο του Γραφείου Τύπου της Γεν. Γρ. Πρωθυπουργού Χρ. Ζωγράφο, το προσωπικό και τον Διοικητή του Α.Τ. Πόρου, το προσωπικό και τον Λιμενάρχη του Λιμεναρχείου Πόρου, το προσωπικό και τους προϊσταμένους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζηνίας και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου, τις υπηρεσιακές και πολιτικές ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ., του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Π.Σ. για τις έκτακτες ενισχύσεις που απέστειλαν στον Πόρο καθώς και το αντίστοιχο προσωπικό, το Γ.Ε.Σ. για τις γεννήτριες και το προσωπικό που απέστειλε, την Ε.ΥΔ.Α.Π. για τις γεννήτριες και το προσωπικό που απέστειλε, το Ε.Κ.Α.Β. για τα ασθενοφόρα και το προσωπικό που απέστειλε, τον γιατρό του Κ.Υ. Γαλατά Σ. Μπαρζάνι, τους υπαλλήλους του Δήμου Πόρου, τους εθελοντές πολίτες που βρέθηκαν την Τρίτη στον χώρο του δυστυχήματος, καθώς και τους τοπικούς επαγγελματίες που συνέδραμαν στο έργο έρευνας και αποκατάστασης της βλάβης (κοινοπραξίες πορθμείου, λάντζες, δύτες).
Περισσότερο απ’ όλους, ωστόσο, θα πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στο τοπικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ που εργάστηκε νυχθημερόν συνεχείς ημέρες για την αποκατάσταση της βλάβης, καθώς και στο προσωπικό και ειδικά στον Διοικητή του Κ.Ε. Πόρος Δ. Μορελάτο, ο οποίος, χάρη στη μεγάλη εμπειρία του και στα ηγετικά του προσόντα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε κάθε επίπεδο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία περιήλθε το νησί μας.

Επίσης, ο Δήμος ευχαρίστησε για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, τους τοπικούς νυν και τέως βουλευτές Ν. Μανωλάκο, Γ. Μελά, Χρ. Μπουτσικάκη και Γ. Γεννιά, τον νέο Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τη νέα Περιφερειακή Σύμβουλο Β. Μπόγρη, τους Δημάρχους των γειτονικών Δήμων, καθώς και τα Μ.Μ.Ε. και τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν το θέμα της ανάγκης άρτιας αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης του Πόρου.

Τέλος, εκφράστηκαν και πάλι τα ειλικρινή συλλυπητήριά της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος.

Pin It

eep logo