Διεθνής Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής»

festival pianou poros 2019 half

Για 11η συνεχή χρονιά στον Πόρο

Ξεκίνησε τις εργασίες της η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και το Φεστιβάλ Πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής, τα οποία πραγματοποιούνται για 11η συνεχή χρονιά στον Πόρο και διαρκούν από τις 19 μέχρι τις 28 Αυγούστου 2019.

Ξεχωριστές βραδιές θα είναι το ρεσιτάλ στον Ναό του Ποσειδώνα στις 23 Αυγούστου και ώρα 20:00, τα κοντσέρτα για 1, 2 και 3 πιάνα με την ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών στο αμφιθέατρο Συγγρού στις 24 Αυγούστου και ώρα 20:00, το ρεσιτάλ για λιλιπούτειους πιανίστες στη Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη στις 26 Αυγούστου και ώρα 20:00 και τα διαγωνιστικά κοντσέρτα στο αμφιθέατρο Συγγρού στις 25 και 28 Αυγούστου στις 20:00.

Επίσης στις 20, 22 και 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν ατομικά ρεσιτάλ στις 20:00 στο αμφιθέατρο Συγγρού και στις 21.45 στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort.

Στην Ακαδημία διδάσκουν διάσημοι καθηγητές από όλο τον κόσμο και οι μαθητές που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν διαφορετικές πιανιστικές τεχνικές, να εμφανιστούν σε συναυλίες και ρεσιτάλ και να συμπράξουν με ορχήστρα, μια μοναδική ευκαιρία για κάθε νέο σολίστα.

Ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης είναι η Αγάθη Λεϊμονή, διάσημη σολίστ και καθηγήτρια πιάνου, ενώ χορηγοί είναι ο κ. Σπύρος Λάζαρηςιδιοκτήτης του Sirene Blue Resort, ο μουσικός οίκος Σπύρος Νάκας, το Πυθαγόρειο Ωδείο και το Τρίτο Πρόγραμμα.

Ο Δήμος Πόρου, ως οικοδεσπότης, παρέχει στη διοργάνωση οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη, καθώς και φιλοξενία σε δημοτικά κτήρια όπου γίνονται τα μαθήματα και παρουσιάζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, οι οποίες είναι ανοικτές στο κοινό του Πόρου με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε παρακάτω το Πρόγραμμα

festival pianou poros 2019

Pin It

menoumespiti