Θλίψη στο Πανελλήνιο για το τραγικό δυστύχημα στον Πόρο

helicopter poros

Ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Νήσων για την πτώση του ελικοπτέρου στον δίαυλο του Γαλατά

"Θερμά Συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο το οποίο κατέπεσε χτες στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά. Είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου στα καλώδια που ηλεκτροδοτούν τον Πόρο από την Πελοπόννησο.Από την πρόσκρουση σημειώθηκε γενικό μπλακ άουτ στο νησί.

Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα, γίνονται οι δέουσες ενέργειες και ο κατάλληλος συντονισμός για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού του Πόρου από τη ΔΕΔΔΗΕ με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κο Νίκο Χαρδαλιά.
Ήδη έχει ξεκινήσει η σταδιακή ηλεκτροδότηση περιοχών με φορητές γεννήτριες και αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας η πλήρης ηλεκτροδότηση του νησιού.

Το πρόβλημα με τα εναέρια καλώδια ηλεκτροδότησης πάνω από το δίαυλο είναι υπαρκτό και σοβαρό. Έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν -μετά από πρόσκρουση ιστίων κότερου- με συνεπακόλουθο γενικό μπλακ άουτ του νησιού, πριν από αρκετά χρόνια. Συνεπώς, πρέπει η σύνδεση αυτή να γίνεται με υποθαλάσσιο καλώδιο. Το δε ελικοδρόμιο, να αποκτήσει τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και αδειοδοτήσεις".

Pin It

eep logo