Επίσκεψη Π.Χατζηπέρου στα Αντικύθηρα

chatziperos kithira 290719

Ενημέρωση στις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής

Το "πράσινο" νησί των Αντικυθήρων επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τους κατοίκους ευχαριστώντας τους για την τιμή που του έκαναν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε για τα έργα που εκτελούνται ή που πρόκειται να εκτελεστούν στο νησί, όπως είναι ο περιφερειακός δρόμος του Ποταμού, το Ερευνητικό Κέντρο, το ΧΥΤΥ και βέβαια, το Μνημείο των Συμιακών Σφουγγαράδων που ανακάλυψαν το ιστορικό Ναυάγιο και παρέδωσαν τα ευρήματα στο Ελληνικό Κράτος μαζί με τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Μετέβη στο εργοτάξιο του ΧΥΤΥ, του οποίου οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό ενώ πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2019.
Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής –ένα πρωτοπόρο επιστημονικό παρατηρητήριο στη μέση της Μεσογείου– που γίνεται σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της COSMOTE.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο του νησιού το οποίο επαναλειτούργησε μετά από 25 χρόνια! Συναντήθηκε με τα παιδιά, τους γονείς και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη. Τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και τους δώρισε από ένα αντίτυπο του βιβλίου του με ειδική αφιέρωση για την βιβλιοθήκη του σχολείου.

Pin It