Έμπρακτη στήριξη των Αντικυθήρων

pn 23

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Π.Χατζηπέρο

 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο επισκέφθηκε σήμερα η οικογένεια του Διονύση Ανδρόνικου. Η οικογένεια Ανδρόνικου, ο Διονύσης, η Δέσποινα, η Αναστασία, η Σταματία και ο Ιάκωβος, είναι αυτή που πήρε την μεγάλη απόφαση για μόνιμη εγκατάσταση στο ακριτικό νησί των Αντικυθήρων. Η παρουσία των τριών αυτών παιδιών, αποτέλεσε την αφορμή να επαναλειτουργήσει και να ακουστούν παιδικές φωνές στο Δημοτικό Σχολείο του νησιού το οποίο έκλεισε πριν από 25 χρόνια.
Ο Αντιπεριφερειάρχης υποδεχόμενος την οικογένεια εξέφρασε την μεγάλη χαρά του και την βαθιά του συγκίνηση στα παιδιά, τους γονείς και την εκτίμηση του στην δασκάλα για το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Παραδίδοντας τους 4 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που δωρίζει η Περιφέρεια -με απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου- στο σχολείο, την δασκάλα και τα παιδιά, ευχήθηκε καλή πρόοδο, καλές διακοπές, ενώ παράλληλα τους προσέφερε και από ένα καλάμι ψαρέματος προκειμένου να μάθουν να ψαρεύουν, διότι τα Αντικύθηρα είναι γνωστός ψαρότοπος.
Τέλος, φωτογραφήθηκαν με το ομοίωμα του Μνημείου των Συμιακών Σφουγγαράδων που πρόκειται να τοποθετηθεί στο λιμάνι του Ποταμού των Αντικυθήρων και το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Pin It

eep logo