Ανοίγει ξανά το Σινέ Μαρίνα στην Αίγινα

cine marina

Μετά από 18 χρόνια το αγαπημένο θερινό σινεμά της Αγίας Μαρίνας και πάλι κοντά μας

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι πάγια συνδεδεμένο με το θερινό σινεμά. Είτε βρίσκεται σε αστικό περιβάλλον είτε σε νησί, η εμπειρία τού να βλέπεις κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια είναι εξίσου μαγευτική. Η Αίγινα, κοντινή απόδραση δροσιάς για το Λεκανοπέδιο, διαθέτει τρία ανοιχτά σινεμά,τα οποία όλα βρίσκονται στην πόλη της Αίγινας. Φέτος, όμως, ανοίγει τις πόρτες του μετά από 18 χρόνια και το θερινό σινεμά της Αγίας Μαρίνας, έπειτα από απόφαση του Ντίνου Σχοινοχωρίτη να το ανακαινίσει.

«Το καλοκαίρι για εμένα είναι ταυτόσημο με το θερινό σινεμά. Αυτή η αίσθηση τού να μπορείς να βλέπεις ταινία με την παρέα σου ή την κοπέλα σου κάτω απ’ τα αστέρια δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Είναι κάτι μαγευτικό. Θερινό σινεμά είναι η παγωμένη μπύρα και τα πατατάκια σε μια καλοκαιρινή βραδιά, απολαμβάνοντας την ταινία», μας λέει ο ίδιος.

«Αυτό που είχα και έχω στο μυαλό μου είναι το σινεμά να δώσει παραπάνω ζωή και μια εναλλακτική λύση στον κόσμο της Αγιάς Μαρίνας για διασκέδαση, η οποία είχε ξεχαστεί τα τελευταία χρονιά»

Κινητήρια δύναμη στην πρωτοβουλία του αυτή ήταν ότι εδώ και χρόνια ήθελε να ανοίξει μια επιχείρηση ή να ασχοληθεί με κάτι που θα βοηθούσε οικονομικά το χωριό που μεγάλωσε. Το Σινέ Μαρίνα υπήρχε πάντα σαν ιδέα στο μυαλό του, απλά μέχρι την περασμένη άνοιξη δεν είχε τολμήσει να το επιχειρήσει.

«Αυτό που είχα και έχω στο μυαλό μου είναι το σινεμά να δώσει παραπάνω ζωή και μια εναλλακτική λύση στον κόσμο της Αγιάς Μαρίνας για διασκέδαση, η οποία είχε ξεχαστεί τα τελευταία χρονιά. Θέλω όπως έζησα εγώ ως πιτσιρικάς στο νησί, έτσι να μπορέσουν και τα πιτσιρίκια τώρα να το ζήσουν κάτι ανάλογο», συνεχίζει.

Το εγχείρημα αυτό είχε τις δυσκολίες του, καθώς ο χώρος ήταν παραμελημένος για σχεδόν δυο δεκαετίες. Για μερικά χρόνια, μάλιστα, κατέληξε να είναι κοτέτσι. Οι συνθήκες αυτές ήταν μια μεγάλη πρόκληση, γιατί η αναδιαμόρφωσή του ξεκίνησε λίγο πολύ από το μηδέν. Όμως με πολύ θέληση, δουλειά και τη στήριξη της κοινότητας οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν.

Πλέον το Σινέ Μαρίνα έχει ανοίξει τις πόρτες του, πλήρως ανακαινισμένο, διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα. Βέβαια, όσον αφορά την αισθητική του, διατηρεί την απλότητα και την αύρα άλλης εποχής. Όσον αφορά το πρόγραμμά του, φέτος το καλοκαίρι συνεργάζεται με την Feelgood Entertainment και θα προβάλλει καινούριες παραγωγές με στόχο το ευρύ κοινό, δίνοντας βάση σε περιπέτειες και σε παιδικές ταινίες.

Πηγή: athinorama.gr

Pin It

eep logo