Ημερίδα του προγράμματος ARISTOIL για τις φαρμακευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου στα Κύθηρα

spyridon aristoil

Προήδρευσε ο Σπύρος Σπυρίδων

Σε ενημερωτική ημερίδα για τους ελαιοκαλλιεργητές πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο στα Φράτσια Κυθήρων προήδρευσε ο Σπύρος Σπυρίδων.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τον ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, τον Δήμο Κυθήρων και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Λιβαδίου και Ποταμού και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG MED ARISTOIL του οποίου επικεφαλής είναι ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, σύνδεσμος με μέλη 38 Δήμους και Περιφέρειες όπου Πρόεδρος είναι ο κ. Σπυρίδων.

Ο κ. Σπυρίδων κατά την ομιλία του τόνισε την ανάγκη ανασύστασης του παραγωγικού ιστού της χώρας μας στον πρωτογενή τομέα και την ανάγκη να καινοτομήσουμε στην παραγωγή προϊόντων που έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα όπως η παραγωγή ελαιολάδου.

Το ARISTOIL αποσκοπεί στη σωστή εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών, την ανάδειξη των ευεργετικών- θεραπευτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου, την πιστοποίηση τους και την ανάπτυξη ενός Μεσογειακού Cluster με τελικό στόχο την αύξηση της ζήτησης και της αξίας του. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία και η Κύπρος.

Στη διάρκεια της ημερίδας το πρόγραμμα ARISTOIL παρουσιάστηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο κ. Νίκο Κρημνιανιώτη, οι υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου από τη Δρ Ελένη Μέλιου και οι ορθές πρακτικές συγκομιδής και ελαιοποίησης από την Αν. Καθηγητής Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπη Μαγιάτη.

 

eep logo