Θαλάσσιες συγκοινωνίες στον Αργοσαρωνικό

chaatziperos attica

Συνάντηση Π.Χατζηπέρου με το νέο Προεδρείο του Ομίλου Attica

Λόγω της αλλαγής πλοιοκτησίας και στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Αργοσαρωνικού, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Π. Χατζηπέρος συναντήθηκε με το νέο Προεδρείο του ομίλου ATTICA Group.
Στη συνάντηση μετείχαν οι κκ., Διευθυντής Θεοδωράτος Διονύσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού και εκπρόσωπος των Ferry Boats Σαρωνικού Τσάγκαρης Πάρης, ο υπεύθυνος του Αργοσαρωνικού Λιόντας Βασίλης και ο Εμπορικός Διευθυντής Κατσάρης Βασίλης.

Αρχικά, ο κ. Χατζηπέρος ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλά ταξίδια με ήρεμες θάλασσες! Στη συνέχεια, εξέφρασε τις θέσεις της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στα νησιά, ήτοι την καλυτέρευση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την πύκνωση των δρομολογίων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
Εκ μέρους της εταιρείας, υπήρξε διαβεβαίωση για την αύξηση των δρομολογίων με την προσθήκη νέων πλοίων και βέβαια, την συνεπαγόμενη αύξηση της μεταφορικής της ικανότητας.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε με έμφαση και το θέμα της εξυπηρέτησης της Χερσονήσου των Μεθάνων καθόλη τη διάρκεια του έτους λαμβάνοντας, επίσης, διαβεβαίωση ότι στο εξής θα υπάρχει συμβατικό πλοίο και τους χειμερινούς μήνες, χωρίς διακοπή. Γνωστοποίησε την προοπτική τόσο για την επαναλειτουργία και αναβάθμιση των Ιαματικών Πηγών, όσο και για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των Μεθάνων. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε τη δρομολόγηση και ταχύπλοων προς τα Μέθανα.

Κατόπιν, τόνισε ιδιαίτερα τον απαραίτητα έγκαιρο προγραμματισμό των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης, σε μία περίοδο που παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για την περιοχή.

Επίσης, οι εκπρόσωποι της νεοσύστατης εταιρείας δήλωσαν πως θα συνεχιστεί η προσφορά μειωμένων εισιτηρίων συμβατικών πλοίων, τόσο στους κατοίκους της Ύδρας και των Σπετσών δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Τρίτη και Πέμπτη), όσο και στους κατοίκους του Πόρου και της Τροιζηνίας μία φορά την εβδομάδα (κάθε Τετάρτη).
Τέλος, ενημέρωσε για την αναβάθμιση και του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας Αίγινας, το οποίο θα μπορεί να δέχεται πλέον και ταχύπλοα πλοία.