Αναγνώριση, πιστοποίηση και λειτουργία των ιαματικών πηγών των Μεθάνων

methana loutra

Ερώτηση του Δημοτικού συμβούλου Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, Σάββα Ν.Αθανασίου στην υπουργό Πολιτισμού

Ερώτηση με θέμα την αναγνώριση, πιστοποίηση και λειτουργία των ιαματικών πηγών των Μεθάνων έθεσε στην υπουργό Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά ο
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, Σάββας Ν.Αθανασίου, επισημαίνοντας ότι τρία κρατικά κτίρια είναι κλειστά από διετίας, με αποτελέσματα ορατά στην τοπική οικονομία. Ο Σ.Αθανασίου ζητά την άμεση αναγνώριση, πιστοποίηση και λειτουργία των πηγών, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι οι κάτοικοι είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης των πηγών ή άλλων μορφών επενδυτικής συνεργασίας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

"Η περιοχή των Μεθάνων διαθέτει ιαματικές πηγές, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε τους τελευταίως δύο αιώνες η τοπική οικονομία. Είναι γνωστό ότι οι πηγές αναφέρονται από τον Παυσανία. Ωστόσο, τα τρία κρατικά κτίρια είναι κλειστά από διετίας. Οι συνέπειες από τη μη λειτουργία των πηγών είναι ορατές στην ευρύτερη περιοχή, δεδομένου ότι στερούμεθα πλέον και επαρκούς θαλάσσιας συγκοινωνίας με τον Πειραιά.
Αυτό που ζητάμε, ως κάτοικοι των Μεθάνων, αλλά και ως εκπρόσωποι του στο Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων είναι η άμεση αναγνώριση, πιστοποίηση και λειτουργία των πηγών.
Αυτονόητο είναι ότι είμαστε υπέρ της ιδιωτικοποίησης των πηγών ή άλλων μορφών επενδυτικής συνεργασίας. Ωστόσο, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι πηγές και σε μεταβατικό στάδιο μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση σε ιδιώτη των πηγών. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και είμαστε στη διάθεση σας να προτείνουμε τρόπο άμεσης λειτουργίας. Όμως, είναι απαραίτητο να αναγνωριστούν και να πιστοποιηθούν οι πηγές, τόσο οι κραιτκές, όσο και οι ιδωτικές".

 

eep logo