Μαστροβασίλης και Παυλίδου Πρωταθλητές Ελλάδας στην Ύδρα

ydra skaki protathlites

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο νησί της Ύδρας το 65ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα και το 38ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών στο σκάκι.

Τα πρωταθλήματα διεξήχθησαν κάτω από εξαιρετικές συνθήκες, σε διοργάνωση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και του Σκακιστικού Ομίλου Ύδρας.
Στο πρωτάθλημα των ανδρών, Πρωταθλητής Ελλάδας για το 2015 αναδείχθηκε ο GM Θάνος Μαστροβασίλης, που για πρώτη φορά σήκωσε το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ελλάδας. Στη 2η θέση τερμάτισε ο GM Βασίλης Κοτρωνιάς, περσινός πρωταθλητής. Την 3η θέση κατέλαβε ο GM Γιάννης Νικολαΐδης.
Στις γυναίκες Πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2015 αναδείχθηκε η WIM Κατερίνα Παυλίδου, ενώ η περσινή πρωταθλήτρια WFM Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη κατέλαβε την 2η θέση. Στην 3η θέση τερμάτισε η WGM Μαρία Κουβάτσου.

Εκτός από τα έπαθλα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας προς τους νικητές, οι δυο Πρωταθλητές έλαβαν τιμητικά από έναν υπέροχο πίνακα του καταξιωμένου, σύγχρονου ζωγράφου Γιάννη Κόττη, που εξασφάλισε γι’ αυτούς ο Σκακιστικός Όμιλος Ύδρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το νησί της Ύδρας είχε τη χαρά και την τιμή να διοργανώσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αναφορικά με όλα τα αθλήματα.

Όπως επίσης καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα ήταν το γεγονός ότι οι αγώνες διεξήχθησαν σε μουσείο, αφού το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας ήταν ο φιλόξενος αγωνιστικός χώρος όπου σκακιστές και σκακίστριες έδωσαν τη μάχη της ανάδειξης. Ο Δήμος Ύδρας είχε την αιγίδα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, ενώ παράλληλα η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων ενίσχυσε την άρτια διοργάνωση.

Την εκδήλωση πλαισίωσε πλήθος κόσμου που όλοι μαζί συνεχάρηκαν σκακιστές και σκακίστριες για την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι. Καθόλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος -σε καθημερινή βάση- πλήθος επισκεπτών παρακολουθούσε τους αγώνες και τις αναμετρήσεις των αθλητών. Ταυτόχρονα οι αγώνες μεταδίδονταν διαδικτυακά live και οι παρτίδες είναι καταγεγραμμένες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
Επιπλέον τον αγωνιστικό χώρο επισκέφτηκαν τα δυο σχολεία του νησιού, το Α΄και Β΄Δημοτικό Σχολείο.

Η τελετή λήξης έκλεισε με αγώνα επίδειξης, με τον GM Θάνο Μαστροβασίλη, να δίνει το πρώτο του σιμουλτανέ ως Πρωταθλητής Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας ως αντιπάλους του, πολυάριθμους σκακιστές από την Ύδρα.