Απορρίφθηκε η μετατόπιση της ιχθυοκαλλιέργειας του «Βαθύ» Σαλαμίνας

ixthyokalliergeia vathy

Προκειμένου να προστατευθούν οι αρχαιολογικοί χώροι του νησιού

Κατά πλειοψηφία, απορρίφθηκε η μετατόπιση και επέκταση κατά 5 στρέμματα της πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας, εξωτερικά του όρμου «Βαθύ» του Δ. Σαλαμίνας.
Κατά την παρέμβαση και τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος επεσήμανε ότι το ιστορικό νησί της Σαλαμίνας βρίσκεται μέσα σε έναν ασφυκτικό κλοιό ρυπογόνων δραστηριοτήτων, όπως είναι η Ψυτάλλεια, τα Ναυπηγεία, οι υπάρχουσες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών και οστρακοκαλλιεργειών. Μάλιστα, ο κ. Χατζηπέρος στο πλαίσιο αυτό συνεκάλεσε χτες σύσκεψη στο γραφείο του Γ.Γ. του Υ.ΝΑ.Ν.Π. προκειμένου να προστατευθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Κυνόσουρας, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, από 2 επιπλέον ναυπηγεία τα οποία προτείνεται να εγκατασταθούν στην περιοχή από την ΟΛΠ Α.Ε.-COSCO…και όχι μόνο!
Στη συνέχεια, μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση αλλά και την αρνητική στάση των κατοίκων του τελείως υποβαθμισμένου νησιού της Σαλαμίνας. Η θαλάσσια ρύπανση στα ΒΑ από βαρέα μέταλλα έχει μετρηθεί στα 1000% από τα κανονικά επίπεδα! Οι Σαλαμίνιοι δεν παρευρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για να διαμαρτυρηθούν διότι αντιδρούν στην εγκατάσταση μια μονάδας οστρακοκαλλιέργειας στην Ψιλή Άμμο, η οποία είναι σε εξέλιξη.

eep logo