ΟΧΙ στους “ουρανοκατέβατους” στα νησιά

savvas athanasiou

του Σάββα Αθανασίου

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες να γίνουν στις 26 Μαίου του τρέχοντος έτους, θα αναδείξουν τις νέες δημαρχιακές και περιφερειακές αρχές. Τα σχήματα που θα διεκδικήσουν τις τοπικές εξουσίες ήδη συγκροτούνται και είναι γνωστά. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ποιοι θα είναι υποψήφιοι σε κάθε εκλογικό συνδυασμό. Θεωρώ αυτονόητο ότι, για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές οι υποψήφιοι, θα είναι κάτοικοι των περιοχών.

Όμως, τις τελευταίες ημέρες διακινούνται ειδήσεις ότι σε συνδυασμούς για την περιφέρεια και ειδικότερα θα συμπεριλαμβάνονται άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τα νησιά. Αναφέρομαι στην είδηση ότι το γνωστό στέλεχος του Πειραιά κ. Κουλιζάκος θα είναι υποψήφιος με τον Γ. Πατούλη. Πιθανόν, στον σχεδιασμό και άλλων υποψηφίων Περιφερειαρχών να περιλαμβάνονται ανάλογες σκέψεις, δηλαδή να βάλουν υποψήφιους στα νησιά από άλλες περιοχές.

Κατά την γνώμη μου, το σωστό είναι σε κάθε περιοχή να επιλέγονται τοπικά στελέχη. Έτσι, και στους συνδυασμούς για τις περιφερειακές εκλογές θα επιθυμούσα – όπως νομίζω και όλοι οι κάτοικοι των νησιών του Αργοσαρωνικού – να είναι πολίτες που κατοικούν στα νησιά και στην Τροιζηνία. Όλοι οι άλλοι είναι ανεπιθύμητοι, σε όποιον συνδυασμό και αν ανήκουν. Θα μου πείτε, τώρα, “εσυ γιατί ενοχλείσαι;”.
Θα το πω απλά: Δεν γουστάρω να ασχοληθούν άσχετοι και ουρανοκατέβατοι με τα προβλήματα των νησιών του Αργοσαρωνικού.