Εορτασμός των Φώτων στις Σπέτσες

theofaneia spetses gennia

Η Γ. Γεννιά στο τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στο νησί

 

Η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων, Γεωργία Γεννιά, το τριήμερο του εορτασμού των Θεοφανείων, παρευρέθηκε στις Σπέτσες και παρακολούθησε σειρά εορταστικών εκδηλώσεων του νησιού.

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου τελέσθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Σπετσιώτικη Μικροναυπηγική» στη γκαλερί «Ακρόπρωρο». Η έκθεση διοργανώθηκε από το εκκλησιαστικό Μουσείο Σπετσών και αφορούσε μικρές κατασκευές, όμοιες με τα Ιστορικά Σπετσιώτικα Καρνάγια.

« Πρόκειται για μια συλλογική και πρωτότυπη πρωτοβουλία και δράση, εξαιρετικά αξιόλογη και ενδιαφέρουσα με μεγάλη ιστορική και πολιτισμική σημασία για τη ναυτική παράδοση του τόπου. Αξίζει να δοθούν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους ερασιτέχνες εκθέτες για την πολύτιμη και καθόλου εύκολη περίτεχνη προσπάθεια τους ,όσο και στην ιδιοκτήτρια της γκαλερί κα Καρύζη για την οργάνωση και το συντονισμό καθώς και στο Δήμαρχο του νησιού κ. Λυράκη για τη στήριξη και υποστήριξη πρωτότυπων ενεργειών με μεράκι και γνώση » τόνισε εμφανώς εντυπωσιασμένη η Βουλευτής.

Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου η Βουλευτής είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σημαντικές συναντήσεις με φορείς και αρχές του νησιού.

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, η ημέρα του εορτασμού των Θεοφανείων τιμήθηκε στο νησί των Σπετσών με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.
Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας με την παρουσία του κλήρου, των αρχών του νησιού και πλήθους κόσμου, ακολούθησε ο καθιερωμένος Αγιασμός στο Πηγάδι του Σταυρού και στη συνέχεια η πατροπαράδοτη ρίψη του Σταυρού στο Λιμάνι της Ντάπιας.

Η κα Γεννιά συνεχάρη όλους τους νέους, οι οποίοι με περίσσεια θάρρους τόλμησαν να πέσουν στα παγωμένα νερά για να δεχθούν την ευλογία και να πιάσουν τον Σταυρό. Ιδιαίτερη επιβράβευση δέχθηκε ο νεαρός Μιχάλης Γεωργίου, ο οποίος κατόρθωσε να πιάσει το Σταυρό και τιμήθηκε ανάλογα.
Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε η κοπή της πίτας των αθλητών και των αθλητριών του Ναυτικού Ομίλου, όπου εκφράστηκαν μεταξύ άλλων και πολύτιμες ευχές ενόψει της νέας χρονιάς.
Η Βουλευτής ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και εξέφρασε την βέβαιη πεποίθηση ότι « η σημερινή ημέρα είναι μία ημέρα χαράς, πανηγυρικού εορτασμού και φωτισμού, ώστε να κατορθώσουμε όλοι μαζί σαν γροθιά, αλληλέγγυοι και ενωμένοι να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε και να επιδιώκουμε ακόμη μεγαλύτερους και σημαντικότερους στόχους για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας. Χρόνια Πολλά!»

eep logo