Ύδρα ή Σαλαμίνα;

ydra

Μετακίνηση γιατρών σπό τη Σαλαμίνα στο κέντρο υγείας Ύδρας

 

Τη μετακίνηση δύο παθολόγων που υπήρετούν στο κέντρο υγείας της Σαλαμίνας, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του κέντρου υγείας στην Ύδρα εν μέσω εορτών, αποφάσισαν από τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιά.

Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι να προκληθεί κενό στο αγροτικού τύπου κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας, σε μια περίοδο που αυξάνεται κατακόρυφα ο πληθυσμός στο νησί. Εκτιμάται πως τις ημέρες των εορτών, ο πληθυσμός αυξάνεται από 80.000 στις 120.000.

Η απόφαση αυτή προκαλεί κενά στην εξυπηρέτηση των πολιτών και όλοι απεύχονται να μην παραστεί ανάγκη παροχής πρώτων βοηθειών.

Οι γιατροί θα επιστρέψουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στις θέσεις τους μετά την πρώτη του χρόνου, καθώς καλούνται να καλύψουν κενά που υπάρχουν στο νησί της Ύδρας.

Μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος της Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας κέντρου Υγείας αστικού τύπου, τονίζοντας πως «εμείς λόγω των ελλείψεων σε γιατρούς και μηχανήματα, πεθαίνουμε μέσα στα ferry boat είτε από εγκεφαλικό, είτε από καρδιά, είτε από τροχαία ατυχήματα».

Πηγή: newpost.gr