Επίσκεψη Χατζηπέρου στο Αγκίστρι

chatziperos agkistri

Συζήτηση για την υδροδότηση και συντήρηση των εγκαταστάσεων αφαλάτωσης

 

Το Αγκίστρι επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωάννη Αθανασίου και τον Αντιδήμαρχο Νίκο Τζάνο.

Καταρχήν, μετέβησαν στο Δημαρχείο όπου έλαβε χώρα ευρεία σύσκεψη, στην οποία ο Αντιπεριφερειάρχης αφού έδωσε σε όλους τις θερμότερες ευχές του για τις γιορτινές μέρες που διανύουμε, έθεσε υπό συζήτηση τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το νησί όπως:
 Η υδροδότηση και συντήρηση των εγκαταστάσεων αφαλάτωσης έτσι ώστε το νησί να αποκτήσει αυτάρκεια και να απεξαρτηθεί από τη μεταφορά νερού με πλοία.
 Η δημιουργία σε πρώτη φάση Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων και σε δεύτερη, η κατασκευή Δικτύου Ακαθάρτων.
 Ο καθαρισμός ρεμάτων, έργο το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Τέλος, συμφωνήθηκε και αποφασίστηκε η σύγκληση συσκέψεως στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη με συμμετοχή του Δημάρχου Αγκιστρίου, του Δασαρχείου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Πυροσβεστικού Σώματος Πειραιά προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ένα από τα οξύτατα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τα μη αδειοδοτημένα camping στο νησί.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο σημείο όπου εκτελούνται οι εργασίες του έργου «Κατασκευή επέκτασης & Διαμόρφωση μώλου στη Σκάλα Αγκιστρίου», το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής προϋπολογισμού 2.215.000,00 € (με Φ.Π.Α. 24%).
Ο κ. Χατζηπέρος διαπίστωσε ότι η πρόοδος των εργασιών είναι ικανοποιητική. Παρά δε την έκταση των εργασιών, δεν επηρεάστηκε η προσβασιμότητα του λιμανιού. Με την ολοκλήρωση του έργου το λιμάνι αποκτά βύθισμα περίπου στα 6 m ενώ καθίσταται ασφαλέστερο και με την διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού που οδηγεί σε αυτό θα μπορεί πλέον να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες όπου υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Μετόχι όπου ξεκίνησε η ανάπλαση του οικισμού, μετά από πολλές καθυστερήσεις και τέλος τις αναπλάσεις στο Μεγαλοχώρι και τα ρέματα της περιοχής.