Ανακαίνιση της αίθουσας εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» στην Ύδρα

melina merkourh ydras

Για την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού


Ακόμα μία πολιτιστική υποδομή στην Αττική εκσυγχρονίζεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού στην Ύδρα, η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Ύδρας, κ. Γιώργος Κουκουδάκης υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την ανακαίνιση της αίθουσας εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» στην παραλία του νησιού, έργο προϋπολογισμού 110.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Ο εκσυγχρονισμός της αίθουσας θα γίνει σύμφωνα με τις υπάρχουσες κτιριοδομικές απαιτήσεις που υπάρχουν σήμερα για τον πολιτιστικό τουρισμό στο νησί.
Με συνέπεια λόγων και έργων, αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» η προ τριετίας δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου, για το ιστορικό αυτό κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε τον 17ο αι. και χρησιμοποιείτο ως λοιμοκαθαρτήριο και δεξαμενή βρόχινου νερού.

Το έργο αφορά στη βελτίωση των χώρων εξυπηρέτησης του κοινού με κατάλληλες παρεμβάσεις προκειμένου η αίθουσα να καταστεί απολύτως λειτουργική για τη φιλοξενία εκδηλώσεων, με τη διαμόρφωση χώρων και την εγκατάσταση σύγχρονων φωτιστικών και μονάδων κλιματισμού. Ο εκσυγχρονισμός της αίθουσας θα έχει προδιαγραφές σύμφωνα με τις υπάρχουσες κτιριοδομικές απαιτήσεις που υπάρχουν σήμερα για τον πολιτιστικό τουρισμό στο νησί.
Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα είναι σύμφωνες με την τυπολογία της ευρύτερης περιοχής, η οποία έχει χαρακτηριστεί ιστορικός τόπος και παραδοσιακός οικισμός.

eep logo