Υποχρεωτική Πιστοποίηση στην ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων

fytofarmaka psekasmoi

Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κυθήρων

Σύμφωνα με τη νομοθεσία Ν.4036/2012 (Α' 8), από 26 Νοεμβρίου 2015 η αγορά φυτοφαρμάκων για επαγγελματική χρήση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν ειδικό πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι αγρότες χωρίς πιστοποιητικό δεν θα μπορούν να προμηθεύονται φυτοφάρμακα για τις καλλιέργειες τους, ή θα πρέπει οι ψεκασμοί να γίνονται με την επίβλεψη άλλου πιστοποιημένου ατόμου.

Για το λόγο αυτό όλοι οι αγρότες, παραγωγοί, ραντιστές και μεταπωλητές φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα πρέπει απαραίτητα να αποκτήσουν το παραπάνω πιστοποιητικό, συμμετέχοντας στην διαδικασία των ειδικών εξετάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο συνεταιρισμός μας σε συνεργασία με το Κέντρο Δια βίου Μάθησης INTERactive EDucation (Φοίβος Κασαπίδης) που έχει πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο για τις εξετάσεις απόκτησης του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Φυτοφαρμάκων οργανώνουν εξετάσεις για κάθε ενδιαφερόμενο που θα γίνουν 15-30 Ιουνίου στην αίθουσα Πληροφορικής του Λυκείου μας.

Το συνολικό κόστος είναι:

 

Α’ περίοδος

Μέχρι 31/8/15

Β’ περίοδος

Έως 26/11/15

Αξία παραβόλου (για Υπουργείο)

25 €

50 €

Εξέταστρα εκπαιδευτικού κέντρου και εκπαιδευτικό υλικό

25 €

25 €

Σύνολο

50 €

75 €

Η INTERACTIVE EDUCATION θα αναλάβει την διεξαγωγή των εξετάσεων στην πόλη μας (χωρίς μετακινήσεις), την πληρωμή των παραβόλων μέσω ίντερνετ και την έκδοση και αποστολή των πιστοποιητικών.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας σήμερα για να εκμεταλλευτείτε το χαμηλό κόστος παραβόλου του υπουργείου Α’ περιόδου (25€).