Δήμος Πόρου: Αγωγή κατά του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων

poros kentro

Διεκδίκηση του μεριδίου συμμετοχής στα έξοδα λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού

Την κατάθεση αγωγής κατά του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, για τη διεκδίκηση ποσού 691.199€ που αναλογεί στη συμμετοχή της πόλης του Γαλατά στο κόστος λειτουργίας του δικτύου Βιολογικού Καθαρισμού από το 2008 μέχρι και το 2017, αποφάσισαν τα αρμόδια όργανα του Δήμου Πόρου. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 28% των συνολικών δαπανών (2.468.567€) που έχει πληρώσει ο Δήμος του Πόρου κατά την εν λόγω περίοδο για τη λειτουργία των σχετικών υποδομών.

Υπενθυμίζεται ότι, από την έναρξη λειτουργίας των έργων το 2008 μέχρι και σήμερα, ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων δεν έχει συμμετάσχει ποτέ στο κόστος λειτουργίας τους, παρότι η πόλη του Γαλατά συνδέθηκε από την πρώτη στιγμή με το δίκτυο. Το 2015 η νέα δημοτική αρχή Πόρου ανέθεσε την εκπόνηση Οικονομοτεχνικής Μελέτης, μέσω της οποίας προσδιορίσθηκε το ποσοστό του κόστους που αναλογεί στην πόλη του Γαλατά, και επεδίωξε διάλογο με τον γειτονικό Δήμο για τη διευθέτηση του ζητήματος. Αφού η σχετική προσπάθεια απέβη άκαρπη, το ΔΣ Πόρου, με αντίστοιχες Αποφάσεις του, επέβαλε ετήσιο τέλος αποχέτευσης στον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων για τα έτη 2018 και 2019, ποσοστού 28% επί των σχετικών δαπανών, ενώ, με πρόσφατη Απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη, ανατέθηκε σε δικηγόρο η κατάθεση αγωγής για τη διεκδίκηση του ποσού που αντιστοιχεί στην περίοδο 2008-2017.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά γνωστοποίησε ότι διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων, τα οποία λόγω του ύψους του ποσού μπορεί να αφορούν απιστία κακουργηματικού βαθμού, για τη μη-είσπραξη της συμμετοχής του Γαλατά από τον Δήμο μας την περίοδο από το 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2014.