Ανησυχία για τα ταμειακά διαθέσιμα στο Δήμο Αίγινας

aigina shmaia skafh

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί και στο Δήμο της Αίγινας η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η οποία υποχρεώνει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων, σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης, που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδας. "Ένα ακόμη πρόβλημα, σε μία τόσο βεβαρημένη κατάσταση, είπε ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κύριος Βαγγέλης Δέδες μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της δημοσίευσης.
Ο κύριος Δέδες σημειώνει ότι "Χωρίς ταμειακά διαθέσιμα ένας Δήμος είναι αδύνατον να κινηθεί, και βέβαια είναι αδύνατον να κινηθεί με ταμειακά διαθέσιμα 15 ημερών. Οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες". Είναι ασφάλειες, καύσιμα, είναι πολλά που χρειάζεται για να κινηθεί ένας δήμος". Ειδικά για το Δήμο Αίγινας αναφέρει ότι συνεργάζεται με ιδιωτικές τράπεζες, και τα ταμειακά του διαθέσιμα δεν είναι μεγάλα, "αυτά που υπάρχουν προορίζονται κυρίως για μισθούς ", συμπληρώνει.

Να σημειώσουμε ότι από αυτή την υποχρέωση εξαιρούνται τα κεφάλαια των Δήμων, των Περιφερειών και των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, τα οποία απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο 15νθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πηγή: aeginaportal.gr

eep logo