Κ.Κατσαφάδος: Ελλιπής η αστυνόμευση στο νησί της Ύδρας

ydra arxontika
Λόγω υποστελέχωσης

Ερώτηση για το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης στο νησί της Ύδρας κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Κατσαφάδος, στον Υπουργό Εσωτερικών. 

Όπως αναφέρει ο κ. Κατσαφάδος, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα έχει οργανική δύναμη για δεκαεπτά άτομα, σήμερα παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, με μόλις επτά άτομα να υπηρετούν σε αυτό, εκ των οποίων οι τρεις μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα μετατεθούν. Την τελευταία εβδομάδα μάλιστα σημειώθηκαν οκτώ διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς.
Ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό τι πρόκειται να πράξει προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα το Α.Τ. Ύδρας.
Η Ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Ανησυχία έχει προκαλέσει στο νησί της Ύδρας το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου. Συγκεκριμένα, όπως έχει καταγγείλει ο Δήμαρχος του νησιού κ. Γ. Κουκουδάκης, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα έχει οργανική δύναμη για δεκαεπτά (17) άτομα, σήμερα παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, με μόλις επτά (7) άτομα να υπηρετούν σε αυτό, εκ των οποίων οι τρεις (3) μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα μετατεθούν. Την τελευταία εβδομάδα μάλιστα σημειώθηκαν οκτώ (8) διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς.
Επειδή οι πολίτες οφείλουν να νιώθουν προστατευμένοι,
Επειδή δεν είναι δυνατόν 4 αστυνομικοί να προστατεύσουν τη ζωή και τις περιουσίες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων
Επειδή είναι απαράδεκτο ακόμα και οι Ιεροί Ναοί του νησιού-κόσμημα για τον ελληνικό τουρισμό, να παραμένουν απροστάτευτοι,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Τι πρόκειται να πράξει, προκειμένου να φροντίσει άμεσα για την στελέχωση του Α.Τ. Ύδρας;»