Καταδίκη της εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής της Κύπρου

IMG 46187

Εκδήλωση στην Ύδρα

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία πρόσφατα, η επετειακή εκδήλωση για την εισβολή στην Κύπρο, στο Λιμάνι της Ύδρας, σε κλίμα συγκίνησης. Το κοινό συμμετείχε ζωηρά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας των ομιλιών.
Την εκδήλωση χαιρέτισε με γραπτό μήνυμα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος ο οποίος τόνισε κλείνοντας πως, η Χούντα έγινε για το κυπριακό και ότι η Κύπρος είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Κύπρος... χιλιάδες χρόνια.

Ομιλητές ήταν οι: Κώστας Ζουράρις, Αντιπρόεδρος της Βουλής, τ. Υφυπουργός Παιδείας Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης, συγγραφέας, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος.
Την εκδήλωση συντόνισε η Ανδρέα Δημητρίου, η οποία απἠγγειλε ποιήματά της μαζί με την ηθοποιό Ματίνα Ντούσκου, που αναφέρονταν στις παιδικές της αναμνήσεις από την Εισβολή.
Τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη ανέγνωσε η Άντρη Αλεξάνδρου, ενώ τον ήχο επιμελήθηκε ο Σπύρος Βούλγαρης.

Και οι τέσσερις ομιλητές συμφώνησαν ότι η απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας, τον Νοέμβριο του 1967 από την Χούντα, οδήγησε στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου. Αναφέρθηκαν επίσης στα διαχρονικά λάθη των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν αλλά και στα μοιραία λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή, που οδήγησαν στην δεύτερη εισβολή και στην κατοχή ακόμα μεγαλύτερου τμήματος του νησιού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Γιάννης Σαχίνης πρόεδρος της αδελφότητος Υδραίων Αθηνών, ο διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, Αντιπλοίαρχος Ευάγγελος Δανόπουλος, ο σκηνοθέτης Θανάσης Ρεντζής, η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης Ύδρας Λάκης Χρηστίδης, η δημοσιογράφος Ελένη Χριστοδούλου από τη "Φωνή της Ύδρας", ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, η ζωγράφος Άλκις Αθανασούλια, η Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη, Τάνια Βέτιμη με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Μερτζάνη.
Παραβρέθηκαν επίσης η Ελένη Κριεζή και Ευάγγελος Ραφαλιάς απόγoνοι αγωνιστὠν του 1821, όπως και ο Γιάννης Σαχίνης, οι οποίοι στήριξαν την εκδήλωση.

eep logo