10η Γιορτή παραδοσιακών σπόρων στην Αίγινα

aigina sporoi paradosiakoi

Από την τοπική ομάδα της Εναλλακτικής Κοινότητας Πελίτι

Για 10η συνεχή χρονιά η τοπική ομάδα της Εναλλακτικής Κοινότητας Πελίτι, γιόρτασε όπως κάθε Απρίλιο τη γιορτή των παραδοσιακών σπόρων στον Πύργο Μαρκέλλου.. Η προσέλευση του κόσμου μεγάλη, όπως και το ενδιαφέρον που εκδήλωσε για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών. Η γιορτή των παραδοσιακών σπόρων, έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση των φυτών που αναπτύχθηκαν μέσα από το ανοιχτό σπορείο που είχε δημιουργηθεί τον Φλεβάρη.
Τα φυτά μοιράζονται στη συνέχεια σε όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον να τα καλλιεργήσουν στον κήπο τους. Την τοπική ομάδα του Πελίτι, αλλά και τους σκοπούς της δράσης παρουσίασε στο κοινό ο εκπαιδευτικός κύριος Άρης Παύλος, όπως και η κυρία Βάσω Κανελλοπούλου, δημοσιογράφος, εκπρόσωπος του Πελίτι στις διεθνείς σχέσεις του και στα θέματα νομοθεσίας.

Η γιορτή περιελάμβανε επίσης δημιουργικά παιχνίδια για παιδιά από την ΜΚΟ "Μήλο' με την Έλενα Φουντούκη και την νηπιαγωγό - εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Μαριάνθη Δημητρούλη από το "Μηλοκύδωνο", συμμετοχικά παιχνίδια για μεγάλους από το Γιάννη Ψαλλιδάκο και παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα της σχολής Βυζαντινής Μουσικής και παραδοσιακών οργάνων και τον κύριο Στρίτζινγκ.

aeginaportal.gr

ETEKA_Desktop

eep logo