Ο Πόρος στους 7 άγνωστους νησιωτικούς παραδείσους της Ευρώπης

poros

Στην λίστα με τους επτά άγνωστους νησιώτικους παράδεισους της Ευρώπης εντάσσεται και ο Πόρος, σύμφωνα το μεγαλύτερο ενημερωτικό πόρταλ της Αυστραλίας, news.com.au.

Αναλυτικότερα στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το μεγαλύτερο νησί της Σουηδίας, Γκόντλαντ. Το νησί διαθέτει ένα εθνικό πάρκο και πάνω από 100 φυσικά καταφύγια.

Είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο, αλλά και για τους λάτρεις της παραλίας.

Η πρωτεύουσα Βίσμπι αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο αφού διαθέτει περισσότερες από 100 μεσαιωνικές εκκλησίες και προϊστορικούς αρχαιολογικούς χώρους για εξερεύνηση.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Χόλη 'Ισλε ένα νησί που βρίσκεται στην δυτική ακτή της Σκωτίας.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το νησί της Νορβηγίας, Τραένα. Μάλιστα στο νησί διοργανώνεται μια φορά τον χρόνο το πιο απομακρυσμένο μουσικό φεστιβάλ παγκοσμίως, Trenafestival.

Στην τέταρτη θέση της λίστας βρίσκεται το μικρό νησάκι της Τουρκίας, Τένεδος το οποίο διαθέτει τοπία με μικρούς λόφους, όμορφους κόλπους, εκτάσεις με λεβάντα, αμπελώνες και πλακόστρωτα σοκάκια.

Εξίσου σημαντική θέση στην λίστα (5η) έχει και το νησί του Σαρωνικού Κόλπου, ο Πόρος.

Πρόκειται για ένα ήσυχο αλλά και κοσμοπολίτικο νησί το οποίο διαθέτει πολλά καφέ και ταβέρνες.

Ιδανικό θέαμα σε αυτό νησί αποτελεί το λεμονοδάσος, το οποίο είναι ένας λόφος που έχει περισσότερες από 30.000 λεμονιές και πορτοκαλιές και στις παραλίες.

Την έκτη θέση κατέχει το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας, Έλμπα. Η Έλμπα αποτελεί τμήμα του Εθνικού Πάρκου Archipelago Toscano.

Στην τελευταία θέση βρίσκεται το μικροσκοπικό νησί της Μάλτας, Κομίνο, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες του ηρεμία και απομόνωση.

πηγή: enikonomia.gr

eep logo