Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στα Κύθηρα

kithira chora

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου με τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη

 

Αυτοψία και ενημέρωση για την πορεία των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, συνολικού προϋπολογισμού που υπερβαίνει τα 18 εκατομμύρια ευρώ, πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ευστράτιο Χαρχαλάκη.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε η γοργή πορεία εκτέλεσης του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων Κυθήρων-Αντικυθήρων και η πορεία δρομολόγησης των νέων, τα οποία αφορούν : προσεχή δημοπρατήση νέου δικτύου ύδρευσης της Αγ. Πελαγίας και νέου γηπέδου στο Μανιτοχώρι. Ανέγερση Μνημείου των Συμιακών σφουγγαράδων στα Αντικύθηρα και συντήρηση της δημοτικής οδοποιίας, ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για εξίσου σημαντικά έργα.

Παράλληλα, η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Νήσων, συντάσσει μελέτες και επιβλέπει σειρά δημοτικών έργων του Δήμου Κυθήρων, τα οποία χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους. Μόνο το 2017, ο Δήμος Κυθήρων δημοπράτησε 17 έργα, τα περισσότερα από τα οποία είτε βρίσκονται σε πορεία εκτέλεσης, είτε σύντομης συμβασιοποίησης.

Τέλος, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος Κυθήρων, επεσήμαναν την ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας για τα δημόσια έργα, εξαιτίας της οποίας «δημιουργούνται τεράστιες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

cotommatae