Έργα πνοής στον Πόρο

poros

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δύο έργα «ανάσα» για τον Πόρο, που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου.

1)Η έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πόρου για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Κατασκευής, επέκτασης και συντήρησης τεχνικών απορροής όμβριων» συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Συγκεκριμένα προβλέπεται και πρόκειται να πραγματοποιηθούν ανακατασκευές τριών γεφυριών και στήριξη των πρανών για να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά κυρίως το νησί του Πόρου και να αποφευχθεί η επανάληψη των πλημμυρικών φαινομένων. Αναλυτικότερα θα εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες:
• Καθαίρεση και επανακατασκευή πλακοσκεπούς οχετού στο Νεώριο
• Καθαρισμός και απόφραξη γέφυρας Αγίας Βαρβάρας (Ασκέλι)
• Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και επένδυση τάφρων με σκυρόδεμα στη θέση Φούσα
• Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και επένδυση τάφρων με σκυρόδεμα και κατασκευή καναλιού ομβρίων στη θέση προς οικία Στρατηγού
• Κατασκευή δίδυμου αγωγού από τσιμεντοσωλήνες ονομ. διαμέτρου 80 εκατοστών στη θέση Βλαχέϊκα και
• Κατασκευή αγωγού από τσιμεντοσωλήνες ονομ. διαμέτρου 80 εκατοστών στο τρίτο χιλιόμετρο του δρόμου Συνοικισμός- Αγ. Ευστάθιος.

2)Η έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πόρου για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: «Μελέτη υδροδότησης οικισμού Καραπολίτι Δήμου Πόρου» συνολικού προϋπολογισμού 29.932,46 €,
Ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής από την 10ετία του ’70 βαίνει προς υλοποίηση. Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης είναι η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών ώστε να είναι εφικτή η δημοπράτηση του έργου της κατασκευής αγωγού μεταφοράς νερού στην επαρχιακή οδό Γαλατά-Μετόχι και η αντικατάσταση τμημάτων υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης σε τμήμα επί της επαρχιακής οδού.
Οι μελέτες που πρόκειται να εκπονηθούν είναι:
 Οριστική Υδραυλική Μελέτη
 Μελέτη Περιβαλλοντικής Αδειοδότηαης
 Τεύχη Δημοπράτησης
 ΣΑΥ – ΦΑΥ.

Με το έργο αυτό και με άλλα, οδοποιίας κλπ, που έχουν προγραμματιστεί, οι κάτοικοι της περιοχής θα πάψουν αισθάνονται δεύτερης κατηγορίας.

eep logo