Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας !

agogos


• Δ. Καρύδης : «Τα ψέματα τελείωσαν - Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ»;

Ψηφίστηκε επιτέλους από την πλειοψηφία της Βουλής η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με την οποία διασφαλίζεται η δυνατότητα κατασκευής του υποθαλάσσιου Αγωγού ύδρευσης της Αίγινας.

Με την ψήφιση της τροπολογίας - Χρυσοχοΐδη, δίνεται παράταση ενός έτους, δηλαδή μέχρι 31-12-2015, ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να έχουν υποβληθεί οι φάκελοι προσφορών της σχετικής δημοπρασίας του έργου του αγωγού, με την εγκεκριμένη γι’ αυτό μέθοδο μελέτης - κατασκευής.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης και πρώην Βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων , έκανε για το θέμα την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελευταίο εμπόδιο, αλλά και η τελευταία δικαιολογία για τη κατασκευή του μοναδικού έργου του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, δεν υπάρχει πια.

Η άμεση ανταπόκριση του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ιστορικό αίτημα όλων των Αιγινητών παραμέρισε και το τελευταίο εμπόδιο - δικαιολογία.

Η Βουλή υπερψηφίζοντας την τροπολογία του υπουργού με την οποία δίνεται ο αναγκαίος χρόνος για την δημοπράτηση του έργου, έδειξε τη βούληση και την ευαισθησία της.

Η πλειοψηφία των Βουλευτών στήριξε στην πράξη την ανάγκη οριστικής επίλυσης του προβλήματος ύδρευσης στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, διασφαλίζοντας τη μόνιμη σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ - μέσω της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού - και την παροχή υψηλής ποιότητας και επάρκειας νερού, ψηφίζοντας την τροπολογία.

Ωστόσο, την ίδια ευαισθησία δεν έδειξαν όλοι στην κρίσιμη αυτή συζήτηση στη βουλή: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κινήθηκαν στο γνωστό πλαίσιο των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, ψηφίζοντας όχι ή παρών. Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ αρνητικός και ο εισηγητής του κ. Πετράκος έκανε λόγο για… φωτογραφικές διατάξεις και εξυπηρέτηση συμφερόντων! Παρά το οτι πέρσι το καλοκαίρι ο βουλευτής Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας ζητούσε από την Περιφέρεια Αττικής… επίσπευση των διαδικασιών και γρήγορη εκτέλεση του έργου !

Αυτά πρέπει να τα γνωρίζει ο λαός της Αίγινας, για να κρίνει ποιος δουλεύει για αυτόν και είναι δίπλα του στην επίλυσή των προβλημάτων και ποιος… «τον δουλεύει»! Οι μάσκες έπεσαν.

Και τώρα είναι η ώρα της κυρίας Δούρου:

Θα προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή ένα έργο που παρέλαβε πανέτοιμο, ένα έργο ζωής για την Αίγινα;

Θα υπογράψει άμεσα την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Αίγινας που βρήκε έτοιμη από τον Γιάννη Σγουρό και τον Δημήτρη Κατσικάρη ;

Θα τρέξει άμεσα τις διαδικασίες χρηματοδότησης και δημοπράτησης;

Έχει τη βούληση ή θα ακολουθήσει τη νέα κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την είδαμε στη Βουλή, παραπέμποντας το μεγάλο αυτό έργο στις καλένδες;

Τα ψέματα με τον υποθαλάσσιο αγωγό Αίγινας τελείωσαν για όλους και κυρίως για τη νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής:

Ή θα προχωρήσει το έργο και η Αίγινα θα περάσει σε μια νέα εποχή εξασφαλίζοντας επιτέλους οριστικά ποιότητα και επάρκεια νερού ή δυστυχώς θα μείνει καθηλωμένη στο παρελθόν, εξαρτημένη από τα "νερουλάδικα" και ο νοών νοείτω…»

eep logo