Μάχη με τις φλόγες δίνουν για τρίτη ημέρα οι πυροσβέστες στα Κύθηρα

kithira fotia 3

Εκκενώθηκε προληπτικά το μοναστήρι της Μυρτιδιώτισσας

 

Το κύριο πύρινο μέτωπο είναι στην περιοχή της Μυρτιδιώτισσας, ωστόσο υπάρχουν και άλλα μέτωπα που προβληματίζουν τους πυροσβέστες. Ορισμένες από τις εστίες της φωτιάς αναζωπυρώθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στο νησί.

Το γεγονός που συνεχίζει να δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι οι συνεχείς εναλλαγές της κατεύθυνσης των δυνατών ανέμων, καθώς και η πυκνή καύσιμη ύλη, όπως τόνισε νωρίτερα στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα Κύθηρα έχουν ενισχυθεί από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αυτή την ώρα επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Πολύ μεγάλη είναι η οικολογική καταστροφή, καθώς έχει καεί το ένα τρίτι των δασικών εκτάσεων του νησιού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νησιού Ευστράτιος Χαρχαλάκης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «μαύρη μέρα» για τα Κύθηρα και τόνισε πως έχουν καεί πάνω από 15.000 στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Σύμφωνα με τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, το μέτωπο της φωτιάς είναι μήκους έξι χιλιομέτρων. Αντιπλημμυρικά έργα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη του Συντονιστικού.

tovima.gr