Αστροπαρατήρηση στις Κολόνες της Σαλαμίνας!

astroparatirish

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εγκαινιάζει από το Σάββατο, την πιλοτική δράση «Ιστορίες της νύχτας»

που περιλαμβάνει εκδηλώσεις σ΄όλη την Ελλάδα σε δημόσια μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με στόχο την ενίσχυση της επισκεψιμότητας μέσα στον Ιούλιο.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνονται βράδυ από την στιγμή που η νύχτα έχει ιδιαίτερους συμβολισμούς και προεκτάσεις σε πολλά επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητας και του μύθου.

Οι θεματικές δράσεις, θα διαρκέσουν μέχρι την πανσέληνο της 7 Αυγούστου, ξεκινώντας απο αύριο, στην Σαλαμίνα, μια ημέρα πριν απο τη νέα σελήνη, όπου έχει προγραμματιστεί για τις 9 το βράδυ αστροπαρατήρηση μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του κυκλικού μνημείου στις Κολόνες της Σαλαμίνας.

Ταξιδεύοντας με αστερισμούς και πλανήτες

Την εκδήλωση με τίτλο «Κολόνες της Σαλαμίνας» έχουν προγραμματίσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το παράρτημα Σαλαμίνας της εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.

Οι επισκέπτες θα έχουν αύριο την ευκαιρία να παρατηρήσουν αστερισμούς και πλανήτες μέσα από τηλεσκόπια με την καθοδήγηση ειδικών, ενώ επιπλέον θα γνωρίσουν ένα εντυπωσιακό ταφικό μνημείο.

Στην πιο σκοτεινή και αφέγγαρη νύχτα

Η συγκεκριμένη εκδήλωση που θα ξεκινήσει αύριο στις 9μμ το βράδυ, θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την πιο σκοτεινή και αφέγγαρη νύχτα του καλοκαιριού πάντα με τίτλο «Κολόνες Σαλαμίνας στο φως των αστεριών» (πληρ. 210. 4640759, και 6946423844)

Στις επόμενες μέρες οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε Θεσσαλονίκη, (στο ΚΘΒΕ), Χαλκιδική, Πρέβεζα, Μυτιλήνη, Μύκονο, ενώ στο Λασίθι στο οθωμανικό τέμενος Ιεράπετρας, θα υπάρχει αφήγηση αποσπασμάτων από τα έργα του Καζαντζάκη: «Αναφορά στον Γκρέκο» και «Καπετάν Μιχάλης». Επιπλέον, πολλές εκδηλώσεις πρόκειται να γίνουν στην Αττική στις 27 και 30 Ιουλίου.

kanaliena.gr

eep logo