Ολοκληρώθηκε το Agistri Living Lab!

agkistri living lab

Το πρώτο living lab με θέμα «Χτίζοντας την ταυτότητα ενός «πράσινου» νησιού»….έφτασε στο τέλος του.


Κατά τη διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν διάφορες δραστηριότητες, διαλέξεις, έρευνα πεδίου αλλά και καθαρισμός ακτής και ..καταδύσεις, για εκπαίδευση, εμπειρία ευαισθητοποίηση αλλά και κινητοποίηση των φοιτητών, των νέων, των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επαγγελματιών και των κατοίκων σε θέματα γαλάζιας οικονομίας, ισόρροπης ανάπτυξης και βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Το «ζων» εργαστήριο είχε αποτελέσματα: τον καθαρισμό μιας ακτής από πλαστικά, τα ευρήματα δυο ερευνών (ικανοποίησης επισκεπτών και απόψεων κατοίκων) δυο επιχειρηματικές ιδέες (μια για ναυταθλητισμό και μια για αγροτουρισμό) και την εγγραφή στα ecoports.

Σημαντική ήταν η συμβολή της ΑΜΚΕ “Το ΜαΖί μας Δυναμώνει” και της Εβελίνας Καλλιγιάννη στη σύλληψη και τον σχεδιασμό του εγχειρήματος.

Ευχαριστίες στον Δήμο Αγκίστρου για την υποστήριξη (και προσωπικά τον Δήμαρχο Γ. Αθανασίου, τον Αντιδήμαρχο Ν. Τζανο και την Μ. Καρακατσάνη) το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών (τον Λευτέρη Κεχαγιογλου) τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης - Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Α. Ρεμούνδου) τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό «INSULEUR»(Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης) και βέβαια ιδιαίτερες ευαισθησίες, τον χορηγό μας τη Saronic Beer (Δ. Σπυριδάκη) και τους τοπικούς επιχειρηματίες Sunrise, Τοξότης Quadrant.

cotommatae