Βραδιά κλασικής μουσικής στην Ύδρα

petridis christoforos

Οι λιλιπούτειοι σολίστ Χριστόφορος Πετρίδης και Μαρία-Έλλη Πετρίδη φιλοξενούμενοι του Πολιτιστικού Συλλόγου του νησιού

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος `Υδρας εδώ και τρείς δεκαετίες προσφέρει και συμμετέχει σε μεγάλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το 1984, για πρώτη φορά στο αρχοντικό του Dale Keller, ο Λεωνίδας Καβάκος έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ηλικία τότε 16 ετών.
Από τότε, πολλά μουσικά ταλέντα είχαν την ευκαιρία να κάνουν την πρώτη τους καλλιτεχνική εμφάνιση στο Μουσείο και σε αρχοντικά (Σπανού, Μπουντούρη, Keller).

Φέτος, την 1η Ιουλίου, ο Π.Σ.Υ., το “Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer”και το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο `Υδρας, έχουν την τιμή να οργανώσουν μία πολύ ενδιαφέρουσα μουσική βραδιά, με τέσσερις σημαντικούς καλλιτέχνες, στην οποία συμμετέχουν οι εξής:

Ο πιανίστας Σωτήρης Λουίζος με έργα Chopin, o Λευτέρης Μισιργής, που συνεχίζει τις σπουδές του στην Ιταλία, με έργα Franz Liszt, τέλος η έκπληξη της βραδιάς ο Χριστόφορος Πετρίδης, 13 ετών, ένα νέο αστέρι με το κονσέρτο για βιολί του Wieniawski. H αδερφή του Μαρία-Ελλη Πετρίδη, 11 ετών θα ερμηνεύσει το 1ο μέρος για βιολοντσέλο και ορχήστρα του Saint-Saens.
Τους καλλιτέχνες και τα έργα θα παρουσιάση και θα προλογίση ο Πρόεδρος του “Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer” Μουσικολόγος και Κριτικός, Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας -Σγούρδας.

Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 1η Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο `Υδρας.

eep logo