Δήλωση Γ.Λαγουδάκη για την Παλαιστίνη

lagoudakis perama

Την υποστήριξη και αλληλεγγύη του, προς τους 1500 Παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ, οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εγκλεισμού τους


υπογράμμισε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Πρόξενο της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Μουχάματ Ζερράρ.

Ο Δήμαρχος Περάματος τόνισε προς τον Παλαιστίνιο Πρόξενο ότι « Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αξία οικουμενική και αδιαπραγμάτευτη, η οποία επιβάλλει την τήρηση των κανόνων διεθνούς δικαίου στις συνθήκες κράτησης των Παλαιστίνιων φυλακισμένων μεταξύ των οποίων και 300 ανηλίκων, όπως και 13 μελών του Κοινοβουλίου».

Ήδη ο Δήμαρχος Περάματος ανέλαβε πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης, για την ευρύτερη δημοσιοποίηση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο ανθρωπιστικό έλλειμμα των συνθηκών κράτησης των Παλαιστίνιων φυλακισμένων, στις Ισραηλινές φυλακές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή στις φυλακές του Ισραήλ είναι έγκλειστοι περισσότεροι από 6.500 κρατούμενοι μεταξύ των οποίων 300 παιδιά. Πάνω από 500 είναι κρατούμενοι χωρίς δίκη, περισσότεροι από 870 κρατούμενοι υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις και χρειάζονται μόνιμη φροντίδα η οποία δεν τους παρέχεται.

Οι απεργοί πείνας ζητούν την δυνατότητα πλήρους πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Απαιτούν επίσης τον αυτονόητο σεβασμό των δικαιωμάτων τους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που απαγορεύει τα βασανιστήρια
και την κακομεταχείριση κρατούμενων σε φυλακές.

eep logo