«Ημέρες Θάλασσας» για τρίτη χρονιά στον Πειραιά

hmeres thalassas 2017 syn typou

Παρουσίαση του προγράμματος «Ημέρες Θάλασσας 2017» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Σε Συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρο Κόκκαλη η παραουσίαση του  προγράμματος «Ημέρες Θάλασσας 2017».

Οι «Ημέρες Θάλασσας 2017», ξεκινούν στις 24 Μαΐου 2017 και θα ολοκληρωθούν στις 28 Μαΐου 2017. Διοργανώνονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης, οι οποίοι έδωσαν το παρών στην παρουσίαση.
Περιλαμβάνουν περισσότερες από 50 εκδηλώσεις με επίκεντρο τη θάλασσα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και απευθύνονται σε δημότες και επισκέπτες της πόλης, όλων των ηλικιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τόνισε:
«Καλημέρα σε όλους, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι πια μια κατάκτηση για την πόλη. Αποκτά ένα μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα. Είναι μια κατάκτηση θα έλεγα, που έχει πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και για την πόλη του Πειραιά. Το σημαντικότερο όμως βοηθάει στην προβολή της πόλης και αυτό το χρειαζόμαστε για να αποκτήσει η πόλη στις σημερινές συνθήκες μια σύγχρονη ταυτότητα. Για να αναδειχθεί στην πόλη ο αυτόνομος χαρακτήρας και ο ρόλος της σε όλα τα θέματα που αφορούν και τον πολιτισμό και τη ναυτιλία, την οικονομία και όχι μόνο. Είναι προφανές ότι η σχέση της πόλης με την θάλασσα είναι δεδομένη αλλά πρέπει να αποκτά κάθε φορά και στις νέες συνθήκες νέα ποιοτικά, θα έλεγα χαρακτηριστικά. Αυτή η σχέση πόλη και θάλασσας είναι μια δυναμική σχέση και κάθε φορά υπό διαμόρφωση. Και αυτό που κατά την άποψή μου πρέπει να προσέξουμε στην πόλη είναι αυτή η πόλη να μην αποσυνδεθεί από την θάλασσα. Δηλαδή το λιμάνι του να μην γίνει ο εξωτερικός χώρος της πόλης. Το λιμάνι δηλαδή να μην γίνει μια κλειστή ζώνη απέναντι στην πόλη και να την αποκόψει από τη ζωή της πόλης. Για τους λόγους αυτούς και κυρίως μετά την τελευταία εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, νομίζω ότι η πόλη πρέπει να ετοιμαστεί για τα αιτήματα της επόμενης ημέρας και να υπερασπιστεί αυτήν τη σχέση την οποία προσπάθησα να περιγράψω.
Γνώμη μου είναι ότι οι «Ημέρες Θάλασσας» εξελίσσονται σε έναν μόνιμο θεσμό για την πόλη, έχει να συνεισφέρει πολλά. Για τους λόγους αυτούς η Περιφέρεια και συμμετέχει και τις στηρίζει. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια».


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, σημείωσε:
«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας
«Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας στη Συνέντευξη Τύπου για τις Ημέρες Θάλασσας 2017.
Αισίως φέτος είναι η τρίτη χρονιά που ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει τις Ημέρες Θάλασσας, αυτή τη μεγάλη γιορτή για την πόλη μας, που έχει στο επίκεντρο της τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά. Είναι μια γιορτή που απ’ ότι φαίνεται, την έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, κάτι που αποτελούσε και δικό μας πρωταρχικό στόχο. Οι Ημέρες Θάλασσας αποτελούν πλέον μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην πόλη μας και αυτό το έχουμε επιτύχει όλοι μαζί.
Οι φετινές Ημέρες Θάλασσας θα διεξαχθούν από τις 24 έως τις 28 Μαΐου. Θεωρώ, με βάση την προετοιμασία που έχει γίνει, αλλά και την ανταπόκριση των δημοτών μας, φορέων, συλλόγων οργανισμών και καταστηματαρχών, ότι η φετινή διοργάνωση είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά. Έχει γίνει μια πολύ σοβαρή δουλειά τους τελευταίους τρεις μήνες με σκοπό να συγκεντρωθούν όλες οι προτάσεις και να καταρτιστεί ένα άρτιο πρόγραμμα το οποίο θα προσελκύσει όχι μόνο τους Πειραιώτες, αλλά και επισκέπτες από όλη την Αττική.

Έχουμε πολλές νέες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αλλά και κάποιες καθιερωμένες πλέον, όπως είναι οι κολυμβητικοί αγώνες στο Πασαλιμάνι και το street party στην Τρούμπα το Σάββατο το βράδυ, στο οποίο θα συμμετάσχουν φέτος όλα τα μαγαζιά της περιοχής.
Φέτος θα συμμετάσχουν οργανωμένα στις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας και τα μαγαζιά στο Μικρολίμανο, τα οποία συντονίστηκαν και έχουν διοργανώσει πολλά χάπενιγκς και εκπλήξεις για την Κυριακή 28 του μηνός.
Φέτος, θα έλθει πάλι στον Πειραιά, στη μαρίνα Ζέας, αποκλειστικά για τις Ημέρες Θάλασσας, η Τριήρης «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, ένα πλοίο σύμβολο για την ιστορία της πόλης μας, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό, όπως και πέρυσι, που το επισκέφθηκαν εκατοντάδες πολίτες.

Έχουμε τη χαρά επίσης, να υποδεχθούμε στον Πειραιά, ακόμα ένα πλοίο σύμβολο, το ιστορικό επιβατηγό πλοίο Νεράιδα που πραγματοποιούσε δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό τις δεκαετίες '50, '60 και '70. Το πλοίο έχει ανακατασκευαστεί και ανακαινιστεί και τώρα λειτουργεί ως πλωτό Μουσείο και βρίσκεται στη μαρίνα του Φλοίσβου. Η Νεράιδα θα αγκυροβολήσει και αυτή ειδικά για τις Ημέρες Θάλασσας στη Μαρίνα Ζέας, και θα είναι ανοιχτή για επισκέψεις και ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο.
Ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία δυόμισι χρόνια προσπαθούμε με τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες μας να τονίσουμε τη σημασία που έχει η θάλασσα για την ανάπτυξη της πόλης μας. Και οι Ημέρες Θάλασσας κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση, να υπάρξει εξωστρέφεια για τον Πειραιά σε όλα τα επίπεδα.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια μας έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε σύμμαχο την ίδια την κοινωνία του Πειραιά. Παρ’ όλα τα προβλήματα, παρ’ όλη τη δύσκολη καθημερινότητα μας, ο Πειραιάς όταν είναι ενωμένος εξακολουθεί να δημιουργεί, εξακολουθεί να εκπλήσσει τους πάντες με τη δυναμική του, αλλά και την ομορφιά του.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους να καταρτιστεί το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων. Τους συλλόγους, τους φορείς, τα καταστήματα, τους πολίτες. Να ευχαριστήσω επίσης την Περιφέρεια Αττικής που και φέτος στηρίζει τις Ημέρες Θάλασσας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη για την άψογη συνεργασία που έχουμε. Τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Πέτρο Κόκκαλη που «τρέχει» τη διοργάνωση για ακόμα μια χρονιά και όλη την ομάδα που έχει αναλάβει φέτος τον συντονισμό. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς, τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που βρίσκεστε σήμερα εδώ και θα βοηθήσετε να προβληθεί ο Πειραιάς και οι εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας.
Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας 2017», επισήμανε:

«Να σας καλωσορίσω στις τρίτες «Ημέρες Θάλασσας» στον Πειραιά, οι οποίες ξεκίνησαν ως παρένθετη δράση του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας» που διοργάνωσε η πόλη μας πρόπερσι. Να πω ότι αποτελούν, οι εορτές αυτές μέρος και φέτος, της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, η οποία εορτάζεται στο Πουλ της Αγγλίας, όπου και ο Δήμος του Πειραιά θα παρευρίσκεται και θα παρευρίσκεται πλέον με ένα σοβαρό λόγο στα δρώμενα της γαλάζιας ανάπτυξης. Αυτό είναι ένα παράδειγμα του πως οι «Ημέρες Θάλασσας» βοήθησαν στην εξωστρέφεια της πόλης.

Τελικά είναι οι «Ημέρες Θάλασσας» μια άσκηση εξωστρέφειας της πόλης. Να δείξει η πόλη τις ικανότητες, τον πλούτο της, τις δεξιότητες που έχει γύρω από τη θάλασσα, τη θαλάσσια οικονομία, τη θαλάσσια αναψυχή, τη γαλάζια ανάπτυξη, όπως λέμε. Αλλά ταυτόχρονα είναι και μια άσκηση συνεργασίας, είναι μια άσκηση γνωριμίας, είναι μια άσκηση, όπου φορείς της πόλης, ομάδες της πόλης - ετερόκλητες θα λέγαμε – γνωρίζονται και συνεργάζονται. Είναι μια άσκηση όπου οι υπηρεσίες του Δήμου έρχονται κοντά στους φορείς και συνεργάζονται, συνεργάζονται οι αιρετοί μεταξύ τους.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την οργανωτική ομάδα που για πρώτη φορά φέτος καθιερώθηκε να λειτουργήσει με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, την Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Γιάννη Μελά, τους αρμόδιους Διευθυντές, τον Νίκο Διαμαντή και τη Λίτσα Μπαφούνη, τον Παναγιώτη Κυρίμη, τον Μάκη Αγγελετάκη, την Κατερίνα Maκρέλη, τη Σοφία Παμφίλη, όλο το γραφείο κι όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν για να γίνει αυτή η διοργάνωση. Είναι σημαντικό ότι πλέον ξέρουμε καλά πώς γίνεται, καταλάβαμε πώς γίνεται και νομίζω ότι βρήκαμε και το «format»: πολλές εκδηλώσεις όχι τόσες όσες την πρώτη φορά, λίγες μέρες όχι τόσες όσες την πρώτη. Είναι λοιπόν τέσσερις μέρες με περίπου 50 εκδηλώσεις.

Προτού πάω στις εκδηλώσεις θα ήθελα να ξοδέψω ίσως 3-4 λεπτά ευχαριστώντας τους φορείς που συμμετέχουν. Κι όταν λέμε συμμετέχουν δεν εννοούμε, ότι εδώ κάνουμε μία γιορτή, όπου ο Δήμος αποφασίζει το πρόγραμμα. Μιλάμε για μια διαδικασία μηνών, όπου μέσα από μία δημόσια διαβούλευση κι ένα κάλεσμα σε όσους πιστεύουν ότι έχουν κάτι να κάνουν σχετικό με τη θάλασσα και να το δείξουν σε ένα ευρύτερο κοινό, συνεργαζόμαστε και καταλήγουμε σε ένα πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα το οποίο στηρίζουν οι φορείς.
Και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους διαβάσω:
1. ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
2. ΓΚΑΛΕΡΙ ΚΑΨΙΩΤΗ
3. ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ
4. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
5. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
6. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
7. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ «ΤΡΙΗΡΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ»
8. ΑΕPHORIA & BLUEGROWTH
9. ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ PLAYMOBIL & ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
10. ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ
11. ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΝΕΡΑΪΔΑ»
12. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
13. ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ/ AEGEAN COLLEGE
14. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
15. ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Τ.Ε.Ι.
16. DEVELOPMENT LAB
17. EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
18. ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
19. ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
20. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - HELMEPA
21. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΕΦΤΑ» -ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΦΤΑ
22. ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»
23. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
24. LOUTRAKI DIVERS
25. ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
26. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
27. ΡΑΛΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Π.Τ.Δ.Ε. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
28. ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ν.Π.Ι.Δ.
29. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
30. ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
31. ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
32. ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ “HELLAS LIBERTY”
33. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΥΜΠΑΣ
34. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟΥ
35. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ «Ο ΦΙΛΩΝ»
36. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
37. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κ. ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ
38. «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» ΟΜΙΛΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
39. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ & ΑΛΙΕΙΑΣ (Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε.)
40. ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ»
41. Ο.Π.Α.Ν.
42. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
43. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
44. ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:

1. ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
2. ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ
5. ΕΘΝΙΚΟΣ
6. ΚΑΣΤΕΛΛΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:

1. ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»
2. ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΔΩΔΩΝΗ»
4. ΗΓΕΧΟΡΟΣ
5. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ
6. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΩΝ
7. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ
8. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ»
9. ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΟΡΟΥ

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς επικοινωνίας των «Ημερών Θάλασσας 2017»: Την τηλεόραση της Ερτ, τις Εφημερίδες «Παραπολιτικά», «Ελευθερία του Τύπου», «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου» και «Επένδυση», τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Έρα Σπορ», «Πρώτο Πρόγραμμα», «Παραπολιτικά 90,1», το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4», τον «Λάμψη 92,3» , τον «Athens Dee Jay 95,2» και το περιοδικό «Plefsi».

Εγώ - και νομίζω όλη η ομάδα - είμαστε πολύ περήφανοι που όλοι αυτοί θα συνεργαστούν για μία ακόμη φορά στήνοντας έτσι δεσμούς συνεργασίας και συναντίληψης για το τι μπορεί να κάνει αυτή η πόλη. Το πρόγραμμα, αντικατοπτρίζει την πολυσχιδή σχέση της πόλης με τη θάλασσα όπως αναφέρθηκε νωρίτερα και ο κ. Γαβρίλης. Δεν είναι λοιπόν μόνο ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, είναι η Ναυτιλία, είναι η επιστήμη γύρω από τη θάλασσα, είναι οι καταδύσεις, είναι η ιστιοπλοΐα, είναι δεκάδες δραστηριότητες και επαγγέλματα που στηρίζουν την οικονομία αυτής της πόλης. Θα ήθελα λοιπόν να κάνω ένα κάλεσμα σε όλους τους Πειραιώτες, σε όλους τους κατοίκους των γύρω Δήμων, της Αθήνας και των γύρω Δήμων να έρθουν στον Πειραιά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου και να απολαύσουν όλοι μαζί αυτήν την υπέροχη πόλη και τις δεξιότητες των κατοίκων της».

Δείτε το πρόγραμμα για τις «Ημέρες Θάλασσας 2017»

eep logo