ΕΜΠ: Καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου

kleista pote tin kyriakh

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, αποφάσισε τη συμμετοχή του στο πανελλαδικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, που εξήγγειλε η ΕΣΕΕ την Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον σχεδιασμό της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στον Τύπο, μια ενέργεια που αποτελεί «συνταγματική εκτροπή» σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 100/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,
"Η απελευθέρωση σε συγκεκριμένες –μεγάλες- περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και ο Πειραιάς, θα προκαλέσει αδιαμφισβήτητα αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό αποτέλεσμα τις 52 εργάσιμες Κυριακές του χρόνου.
Με τη συμμετοχή μας στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου, κάτι που δεν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ως μέσο διαμαρτυρίας, εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεση του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου, στις αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην του και ερήμην των θεσμών της δικαιοσύνης της χώρας και οι οποίες είναι εμφανέστατο, ότι αποτελούν πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων του εσωτερικού, με τους δανειστές στην πραγματικότητα να διαμεσολαβούν το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls.
Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Επειδή είναι απαραίτητο να δείξουμε τώρα τη δύναμή μας, σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή, για να αποδείξουμε εμπράκτως προς την Κυβέρνηση και στους δανειστές, ότι το σχέδιο απελευθέρωσης της Κυριακής δεν μπορεί να περάσει".

eep logo