Νίνα Κασιμάτη: Προτεραιότητα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

1 Kasimati.Photo

Στη Β’ Πειραιά όχι μόνο δεν κλείνει το Τοπικό Ιατρείο Ευγένειας Κερατσινίου, αλλά μετατρέπεται σε ενισχυμένη Τοπική Μονάδα Υγείας με διευρυμένο ωράριο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος του Τοπικού Ιατρείου Ευγένειας Κερατσινίου, καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει στους κατοίκους της περιοχής Ευγένειας - Χαραυγής στο Κερατσίνι σχετικά με το Τοπικό Ιατρείο, γιατί αυτό δεν θα κλείσει. Αντίθετα, η υγειονομική παρουσία στην περιοχή θα ενισχυθεί με την ίδρυση Τοπικής Μονάδας Υγείας μέχρι τον Ιούνιο.
Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Όπως έχουμε ενημερώσει από την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 κατόπιν συνεργασίας που είχα με το Υπουργείο Υγείας, καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει στους κατοίκους της περιοχής Ευγένειας - Χαραυγής στο Κερατσίνι σχετικά με το Τοπικό Ιατρείο, γιατί αυτό δεν θα κλείσει! Αντιθέτως, η υγειονομική παρουσία στην περιοχή προβλέπεται να ενισχυθεί με την ίδρυση Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στον χώρο που στεγάζεται τώρα το Τοπικό Ιατρείο Ευγένειας μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Η μονάδα αυτή θα στελεχωθεί με 4 Οικογενειακούς Ιατρούς (γενικούς ιατρούς και παθολόγους), 1 Παιδίατρο, 2 Νοσηλευτές, 2 Επισκέπτες Υγείας, 1 Κοινωνικό Λειτουργό και 2 Διοικητικούς Υπαλλήλους, λειτουργώντας με διευρυμένο ωράριο από τις 8 π.μ. ως τις 9 μ.μ.
Επίσης, το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτυπώνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την πρόσληψη 3000 νέων γενικών ιατρών και επαγγελματιών Υγείας. Ειδικά στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, μια περιοχή βεβαρημένη εξαιτίας της ελλιπούς δημόσιας υγειονομικής κάλυψης, η κυβέρνηση δρομολογεί την ενίσχυση του ΕΣΥ με 6 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Άρα, όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται, αλλά επανασυγκροτείται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κόντρα στις πολιτικές επιλογές των τελευταίων κυβερνήσεων.
Τέλος, αποτελεί κοινοβουλευτική μου προτεραιότητα η μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλες τις περιοχές της Β’ Πειραιά σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας».

eep logo