Έργα οδοποιίας στο Πέραμα

1 odika erga

Από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά

Ένα μεγάλο πρόγραμμα ανακατασκευής και βελτίωσης του οδικού δικτύου του Περάματος, συνολικού προϋπολογισμού 1.720.000 €, ξεκινάει να υλοποιείται μετά από δύο αποφάσεις, που έλαβε, στη  συνεδρίαση της Πέμπτης 16 Μαρτίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Στόχος των εργασιών είναι η ανακατασκευή ή η επισκευή του οδοστρώματος από φθορές, που υπάρχουν, διαγραμμίσεις κ.α., ώστε να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια και να αποφευχθούν ατυχήματα πεζών και τροχοφόρων.

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τις εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη για τη σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων ανάμεσα στη Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Περάματος, με θέμα:

1) Ανακατασκευή του οδοστρώματος του οδού Περικλέους, προϋπολογισμού 420.000 €.
Η οδός Περικλέους είναι ο κύριος δρόμος του Άνω Περάματος, με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Είναι μπετόδρομος, με μεγάλες κλίσεις, που σε ορισμένα σημεία ξεπερνούν το 22% και χρειάζεται να γίνει ριζική ανακατασκευή.
Έτσι, θα γίνει αποξήλωση φθαρμένων τμημάτων του οδοστρώματος, ανακατασκευή πεζοδρομίων, διάστρωση αντιολισθητικού σκυροδέματος όπου απαιτείται κ.α.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τη Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί από το Δήμο Περάματος.

2) Βελτίωση του οδικού δικτύου Περάματος, προϋπολογισμού 1.300.000 €.
Θα γίνει εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτικών εργασιών, επισκευών φρεατίων υδροσυλλογής, διαγραμμίσεις κ.α. σε συνολικά 28 δρόμους της πόλης, συνολικού μήκους 4,6 χιλιομέτρων.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

 

eep logo