Παρουσιάστηκε "Το αγόρι με τη βαλίτσα" στο Ίδρυμα Λασκαρίδη

1 laskaridh kalogeropoulou

Στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαρτίου το βιβλίο Το αγόρι με τη βαλίτσα (εκδόσεις Πατάκη). Μια διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Μάικ Κένι, σε εικονογράφηση του Βασίλη Σελιμά.

Σε μια ζεστή βραδιά, η Ξένια Καλογεροπούλου, αφού αφηγήθηκε με τον δικό της μοναδικό τρόπο την ιστορία του βιβλίου, συζήτησε με τη συγγραφέα και κριτικό Μαρίζα Ντεκάστρο την απόφασή της να διασκευάσει το συγκεκριμένο έργο, το θέμα των προσφύγων, αλλά και γενικότερα την παιδική λογοτεχνία. Στη συνέχεια ο εικονογράφος Βασίλης Σελιμάς μίλησε για την επιλογή του η εικονογράφηση να είναι ασπρόμαυρη και τον ρόλο των εικόνων στην απόδοση των νοημάτων και την ένταση των συναισθημάτων.

Η Ευγενία Σηφάκη, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προσέγγισε το βιβλίο ως ένα διαπολιτισμικό κείμενο, ενώ η ηθοποιός Γιώτα Φέστα μίλησε για την Ξένια Καλογεροπούλου και το έργο της, μέσα από την προσωπική τους γνωριμία και συνεργασία.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, οι οποίοι μαζί με τον δάσκαλό τους Ιωάννη Ρόμπα παρουσίασαν δυο τραγούδια που συνέθεσαν με αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς Ελένη Σταματάκη, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής.

Pin It