Νοσηλευτική Συνάντηση Ογκολογίας στο "Μεταξά"

1 dentro zois

Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά διοργανώνει Νοσηλευτική Συνάντηση Ογκολογίας με θέμα:
«Η διαδρομή της νόσου μέσα από φράσεις και εικόνες»
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του νεόδμητου Ραλλείου Σχολείου στο Πειραιά (Γρ. Λαμπράκη & Επονιτών).

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Λίγα λόγια για τη «διαδρομή της νόσου μέσα από φράσεις και εικόνες»
Η διαδρομή της νόσου είναι γεμάτη δυσκολίες και ψυχολογικές διακυμάνσεις. Ένα ταξίδι που ξεκινά από τη στιγμή της διάγνωσης. Στην αντίπερα όχθη ο φόβος, ο πόνος, το άγνωστο μέλλον καρτερούν να μονομαχήσουν με την αγάπη και το θάρρος για τη ζωή. Η οικογένεια, οι φίλοι και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στηρίζουν την ελπίδα και ανακουφίζουν τη ψυχή.

Η συνάντηση θα προσεγγίσει μέσα από τη τέχνη τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες και τα προβλήματα των ασθενών, που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής τους. Με χαμόγελο, θετική σκέψη, αισιοδοξία τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν. Η διεπιστημονική προσέγγιση μπορεί να εξαφανίσει τη σκιά που έρχεται να σε πνίξει στο άκουσμα, στη σκέψη, στην ιδέα της λέξης καρκίνος.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι η ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας σε ότι αφορά την κατανόηση των συναισθημάτων των ασθενών, την βελτίωση της θεραπευτικής σχέσης και της παρεχόμενης φροντίδας.

eep logo