Κοπή πίτας της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας

1 IMG 8286

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας.
Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του, αφού χαρακτήρισε ως το πιο σημαντικό έργο που έχει γίνει στην Κοινότητα το νέο Κ.Ε.Π., αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που θα γίνουν στην περιοχή και που όπως επεσήμανε, θ’ αλλάξουν την φυσιογνωμία της, προς το καλύτερο. Τέτοια έργα ανέφερε: την πλήρη ανακατασκευή του Θεμιστόκλειου, την συνολική ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου, την κατασκευή του Σκοπευτηρίου του Δήμου καθώς και την ανακατασκευή του Παπαστράτειου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Σεβαστέ εκπρόσωπε της Εκκλησίας, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι, καλημέρα κι από μένα. Να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου καλή χρονιά σε όλους, με υγεία για σας και τις οικογένειές σας. Όπως είπε και ο Πρόεδρος πρέπει να ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά το 2017, παρά τα κακά σημάδια που κάθε χρόνο έχουμε τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να ελπίζουμε, πρέπει να πιστεύουμε, ότι αν ενώσουμε δυνάμεις, αν δουλέψουμε περισσότερο, συστηματικά και οργανωμένα μπορούμε να καταφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον και ως χώρα, αλλά πιστεύω και ως πόλη.

Δεν έχω στόχο να κάνω απολογισμό πεπραγμένων στην κοπή της πίτας στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα. Άλλωστε ο Πρόεδρος είπε ορισμένα πράγματα. Εγώ από την πλευρά μου πρέπει να προσγειώνω, αν θέλετε, αυτή την αισιοδοξία των Προέδρων για τη δουλειά που έχει γίνει και αυτή που πρέπει να γίνει. Έχουν γίνει πράγματα. Το σημαντικότερο για μένα είναι το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Σημασία έχει ότι τα προβλήματα παραμένουν παρά τη μάχη που δίνουν οι Αντιδήμαρχοι - και τη δίνουν πραγματικά και για την καθαριότητα και για το πράσινο. Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, όχι άριστο. Πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν προβλήματα.

Θεωρώ όμως ότι στη Ε΄ Δημοτική Κοινότητα ξεκινάει μια διαφορετική εποχή γιατί θα γίνουν πιο σημαντικά και πιο μεγάλα πράγματα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια δημοπρατείται η πλήρης ανακατασκευή του Θεμιστόκλειου Γυμναστηρίου, που θεωρώ ότι είναι σημαντικό και ουσιαστικό έργο για την Κοινότητα. Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την συνολική ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου και εντός των προσεχών ημερών θα την παρουσιάσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μέσα στο 2017 ξεκινάει επίσης το Σκοπευτήριο του Δήμου Πειραιά, που θα γίνει στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα. Ακόμη ξεκινάει η ανακατασκευή του Παπαστράτειου που ήταν κλειστό πολλά χρόνια. Εάν αυτά υλοποιηθούν μέσα στο 2017 παράλληλα με τα έργα για την λεγόμενη καθημερινότητα, με την ασφαλτόστρωση, με διάφορα μικρά, με το τέταρτο Κ.Α.Π.Η., το οποίο έχει δρομολογηθεί ήδη, θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία προς το καλύτερο στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα. Επαναλαμβάνω μαζί με τις μικρές παρεμβάσεις που ούτως ή άλλως γίνονται και θα γίνονται.

Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Για την πόλη μας είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι είναι μια πόλη με πολύ μεγάλες προοπτικές και δυνατότητες. Εάν εκμεταλλευτούμε σωστά τα πλεονεκτήματα του Πειραιά - που είναι γνωστά και τα έχουμε ξαναπεί - και δουλέψουμε συστηματικά, νομίζω κάθε χρονιά θα είναι καλύτερη για τον Πειραιά. Να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο και όλους τους Κοινοτικούς Συμβούλους ανεξαρτήτως παράταξης, οι οποίοι πραγματικά ενδιαφέρονται και δουλεύουν, προτείνουν και εισηγούνται ή μπλοκάρουν ενέργειες που δεν είναι σε σωστή κατεύθυνση. Ευχαριστώ τους Αντιδημάρχους που είναι εδώ, τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας και της αντιπολίτευσης, τους Βουλευτές. Νομίζω ότι όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για όλες τις Κοινότητες, αλλά εδώ υπάρχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το βλέπουμε εδώ και με την παρουσία σχεδόν ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων μας στη Βουλή.

Έχουμε πλάνο, έχουμε σχέδιο. Θα τρέξουμε περισσότερο. Σε είκοσι μέρες περίπου κλείνουμε δυόμισι χρόνια. Έχουμε άλλα δυόμισι θα τρέξουμε πάρα πολύ δυνατά, ώστε να υλοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό αυτό που υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Να είστε όλοι καλά. Εύχομαι υγεία σε όλους».

Ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Γιάννης Βοϊδονικόλας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επεσήμανε:

«Αιδεσιμότατε, κύριε Δήμαρχε, κύριοι Βουλευτές, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κύριοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι, κυρίες και κύριοι . Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας. Εύχομαι το 2017 να μας φέρει πάνω απ’ όλα υγεία, αγάπη, ευημερία και ενότητα για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει σήμερα η χώρα μας.

Δεν θέλω να σας κουράσω κάνοντας αναλυτικό απολογισμό για το έργο που έχει παράξει η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, διότι γνωρίζετε μέσα από την καθημερινότητα που ζείτε τις αλλαγές που έχουν προκύψει στην περιοχή μας όπως: ανάπλαση παιδικών χαρών, ασφαλτοστρώσεις δρόμων, υπογειοποιήσεις κάδων, κλαδεύσεις υψηλόκορμων και χαμηλόκορμων δένδρων, όπως και συντηρήσεις κήπων, καθώς και την καθημερινή μάχη που δίνουν οι οδοκαθαριστές μας για τη διατήρηση καθαρού περιβάλλοντος και για την προστασία της δημόσιας υγείας μας.

Πιστεύω όμως ότι πρέπει να επισημανθεί η δημιουργία και η λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) επί της οδού Αιτωλικού και Αγχιάλου 104, που με αρχικά προσωπική μου εισήγηση και ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος με άμεσες ενέργειες, το όραμά μας, το έκανε πραγματικότητα. Επίσης με τη συμβολή του με την εταιρεία «PEPSICO», στα πλαίσια ανθρωπιστικού έργου με το πρόγραμμα: «σιτίζουμε και μοιράζουμε χαμόγελα» στηρίζουμε, κάθε Τετάρτη, για 54 εβδομάδες, 1000 συμπολίτες μας. Σας ευχαριστώ».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
Ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Oι Βουλευτές: κα Γεωργία Γεννιά, κα Ελένη Σταματάκη, κ. Γιάννης Τραγάκης, και κ. Κώστας Κατσαφάδος. Οι πρώην Βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Καρύδης. Ο πρώην Δήμαρχος Περάματος κ. Γλύκας Γιάννης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ.: Χρήστος Αγραπίδης, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Γιάννης Μελάς, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Στέλιος Γαϊτανάρος. Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Αγγελόπουλος. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: Αλέξανδρος Τζεφεράκος και Δημήτρης Γκερλές. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά», Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ηλίας Κατσαφάδος. Ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολύς κόσμος.

eep logo