Στοίχημα το Τουρκολίμανο!

1 mikrolimano

Καθώς συμπληρώνονται δυο χρόνια από την ανάληψη της δημοτικής αρχής Μώραλη και σχεδόν τρία από την νίκη του συνδυασμού του στις εκλογές του 2014, προκύπτει ευλόγως η ανάγκη ενός πρώτου απολογισμού της θητείας της. Δεδομένο πρέπει να θεωρηθεί ότι η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη διατήρησε το επίπεδο καθαριότητος που κατάφερε να ανακτήσει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος το 2010-14, μετά την προηγούμενη καταστροφική θητεία Φασούλα.

Φτάνει αυτό; «Όχι» θα άκουγε κανείς από τιν ίδιο τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, αν είχε την δυνατότητα να μιλήσει μαζί του. Συνομιλητές του δημάρχου Πειραιά πάντως, έχουν να λένε ότι παρά το χαμηλό προφίλ που διατηρεί ο Γ.Μώραλης, οι προσδοκίες του είναι στοχευμένα υψηλές. Έτσι, στην μέση της θητείας του, παρά το γεγονός ότι η πόλη ταλανίζεται από τα παράλληλα έργα του τραμ και του μετρό και την μοιραία ταλαιπωρία που αυτά επιφέρουν, οι συνομιλητές του Γιάννη Μώραλη μπορούν να μεταφέρουν μια κάποια ρεαλιστική αισιοδοξία του. Ότι, δηλαδή, μπορεί όντως να αλλάξει όψη ο Πειραιάς στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Κι αυτό δεν αφορά μόνο τα πολύ «μεγάλα» ζητήματα, όπως είναι ο Πύργος, η Ράλλειος ή η Βίλα Ζαχαρίου. Αλλά και τα «μικρά», πιο καθημερινά. Για παράδειγμα, μια σειρά από μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις που με την υποστήριξη του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη πρόκειται να δημιουργηθούν περιφερειακά στον Πειραιά.
Αλλά, κυρίως, η ανάπλαση του Τουρκολίμανου. Το Τουρκολίμανο-Μικρολίμανο όπως για κάποιους λόγους το λένε, θα αλλάξει όψη. Τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένεται να αναπλαστεί ούτως ώστε έξω από τα καταστήματα να υπάρχει ένας δρόμος ανεφοδιασμού των επιχειρήσεων, αμέσως μετά μια περιοχή στην οποία τα εστιατόρια θα βγάζουν τα τραπεζοκαθίσματά τους και εν τέλει προς την θάλασσα ένας ελεύθερος χώρος περιπάτου. Κι όλο αυτό παρά τα γεγονός ότι σοβαρά επαγγελματικά συμφέροντα πιέζουν για την αντίστροφη λύση, δηλαδή, τα τραπεζοκαθίσματα να είναι παρά θιν αλός, οδός αυτοκινήτων VIP πιο μέσα κι ακόμη πιο πάνω διάδρομος πεζών.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται πως η παρέμβαση στο Τουρκολίμανο, η αναμενόμενη στο μέτωπο της Πειραϊκής και ίσως κάποια «έκπληξη» στον Πύργο θα δώσουν στην δημοτική αρχή Μώραλη το πολιτικό οξυγόνο που απαιτείται, όχι μόνο για να διανύσει το υπολειπόμενο ήμισυ της θητείας του, αλλά κια να αποτελέσει το εφαλτήριο, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την ανανέωσή της.

Pin It