Ο Γ.Μώραλης στην Ημέρα του Διπλωματικού Σώματος στη Ρωσία

1 IMG 8246

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην τελετή που πραγματοποίησε σήμερα η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, στο Ρωσικό νεκροταφείο στο Δημοτικό Κοιμητήριο «Ανάσταση», για τη μνήμη των ενταφιασμένων Ρώσων Διπλωματών, στο πλαίσιο της Ημέρας του Διπλωματικού Υπαλλήλου, που εορτάζεται στη Ρωσία την 10η Φεβρουαρίου.

Τον κ. Μώραλη υποδέχθηκε ο Πρεσβευτής-Σύμβουλος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Ολέγκ Μπρεντίχιν, καθώς και εκπρόσωποι της Πρεσβείας. Ο κ. Μπρεντίχιν ξενάγησε τον Δήμαρχο Πειραιά στα ταφικά μνημεία, ενώ μετά την επιμνημόσυνη δέηση, οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν λουλούδια στους τάφους των Ρώσων Διπλωματών.

Από τον Δήμο Πειραιά, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: "Ήταν τιμή για εμένα, να παρευρεθώ σήμερα στην Ημέρα Διπλωματικού Σώματος της Ρωσίας, στο Ρωσικό Κοιμητήριο της Ανάστασης, σε μια σεμνή αλλά σημαντική τελετή για τους Ρώσους Διπλωμάτες, για την πόλη μας. Για εμένα ήταν μια εμπειρία. Ξεναγήθηκα στα ταφικά μνημεία και έμαθα αναλυτικότερα την ιστορία του Νεκροταφείου και των σημαντικών ταφικών μνημείων, τα οποία τιμούν οι Ρώσοι. Είναι τιμή για την πόλη του Πειραιά να φιλοξενεί το Ρώσικο Νεκροταφείο. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε καλή συνεργασία με την Πρεσβεία και έχουν τη δική μας συγκατάθεση, έτσι ώστε να αναβαθμίζουν τον χώρο που φιλοξενεί αυτά τα ταφικά μνημεία. Θέλουμε να αναβαθμιστεί περαιτέρω ο χώρος και θα είμαστε αρωγοί, όσο μπορούμε, στην προσπάθεια της Ρωσικής Πρεσβείας. Είναι ένα ιστορικό νεκροταφείο για τη Ρωσία και θα ήταν χρήσιμο, όχι μόνο οι Ρώσοι αλλά και οι Έλληνες, να το επισκεφθούν και να μάθουν την ιστορία των Διπλωματών και όλων όσοι είναι ενταφιασμένοι εδώ. Καταθέσαμε λουλούδια με τους εκπροσώπους του Διπλωματικού Σώματος της Ρωσίας, ώστε να τιμήσουμε τους Διπλωμάτες που απεβίωσαν στη χώρα μας. Ήταν ένα σημαντικό γεγονός για εμάς και κάθε χρόνο, την αντίστοιχη ημέρα ο Δήμος θα εκπροσωπείται σε αυτή την εκδήλωση".

eep logo