Πρωτοφανές: Η αστυνομία αναζητεί τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

1 serafeim

Μήνυση κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τα όσα είπε την Παρασκευή στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούριου, περί ομοφυλοφιλίας, κατέθεσαν το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι και το Athens Pride.

Ο Μητροπολίτης αναζητείται από την Ασφάλεια, προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως μετέδωσε η εκπομπή "Αποκαλυπτικά".

Σύμφωνα με τον κύριο Γ. Κουνάλη, στέλεχος του ΕΠΣΕ, η μήνυση κατατέθηκε επειδή τα λεγόμενα και οι απόψεις του κυρίου Σεραφείμ, αναπαράγουν το μίσος και τον φυλετικό ρατσισμό.

Στο «Φτιάξε Καφέ να στα Πω» ο Μητροπολίτης Πειραιά ήταν καλεσμένος για να μιλήσει σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εισάγει στα σχολεία την ενημέρωση για θέματα που αφορούν σε γκέι και έμφυλες καταστάσεις, στο πλαίσιο ειδικά αφιερωμένης «θεματικής εβδομάδας».

«Η ομοφυλοφιλία είναι μία τραγωδία. Είναι μία σεξουαλική τραγωδία. Δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία. Είναι μία τραγική συμπεριφορά!» είπε ο κύριος Σεραφείμ

Τότε η Κατερίνα Καινούργιου τόνισε στον Μητροπολίτη Σεραφείμ: «Η επιστημονική κοινότητα λέει ότι δεν είναι αρρώστια!».

Ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ στη συνέχεια συνέκρινε τους ομοφυλόφιλους με τους παιδεραστές και τους κτηνοβάτες: «Η Ολλανδία νομιμοποίησε την παιδοφιλία. Η Γερμανία την κτηνοβασία! Στο ίδιο καλάθι είναι όλα αυτά! Διότι είναι παρεκβάσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Γιατί η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι άνδρας και γυναίκα!».

Η Κατερίνα Καινούργιου αντέδρασε: «Τι λέτε τώρα; Πώς μπορείτε να λέτε κάτι τέτοιο; Μα συγκρίνετε την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία και την κτηνοβασία;».

Στη συζήτηση παρενέβη ο εκπαιδευτικός, Πέτρος Σαπουτζάκης ο οποίος ς διέψευσε τον Μητροπολίτη Πειραιώς για την Ολλανδία και τη Γερμανία, λέγοντας: «Είναι αισχρά ψέμματα αυτά!.. Μπορούμε να αφήνουμε τον κάθε άνθρωπο να λέει την παλαβομάρα του;»

Τότε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ έγινε έξαλλος, πέταξε το μικρόφωνο και το ακουστικό και αποχώρησε από την εκπομπή.

news.gr

eep logo