Η μεγάλη γιορτή των 11 κέντρων αγάπης και αλληλεγγύης στο Σ.Ε.Φ.

1 IMG 7383

Σε μια μεγάλη γιορτή εξελίχτηκε η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, στο φουαγιέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. 1450 άτομα διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από τον εξαιρετικό μουσικό Μανώλη Κονταρό και το συγκρότημα του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Π.Α.Ε. «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και του Προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Σεβαστοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι καλησπέρα κι από μένα. Εύχομαι πρώτα απ’ όλα καλή χρονιά με υγεία για όλους σας και τις οικογένειές σας. Εύχομαι να είναι μια καλύτερη χρονιά απ’ αυτήν που πέρασε, να λυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα και να έχουμε πάντα αισιοδοξία και πίστη ότι με πολύ δουλειά αλλά και με τη συνεργασία όλων μπορούμε να πάμε καλύτερα.

Όταν είμαι σε εκδηλώσεις των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά κι αυτό συμβαίνει για αρκετούς λόγους. Κατ’ αρχήν, γιατί νομίζω ότι αυτά τα δυόμισι χρόνια έχει χτιστεί μεταξύ μας μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης. Μια σχέση εμπιστοσύνης, γιατί πιστεύω ότι βλέπετε το γεγονός ότι προσπαθούμε για το καλύτερο. Είμαστε κοντά σας, παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα που ακόμα υπάρχουν και θα υπάρχουν, για τα οποία όμως παλεύουμε καθημερινά. Από την άλλη βλέπουμε κι εμείς ανθρώπους, εσάς, που και μας εμπιστεύονται και μας αγαπούν. Θα γκρινιάξουν και πότε - πότε δικαιολογημένα, αλλά που παρά την ηλικία που αναγράφεται στην ταυτότητα είναι σαν μικρά παιδιά με κέφι, με χαρά. Όποτε έχουμε μια τέτοια μαζική εκδήλωση σας βλέπω να διασκεδάζετε κι αυτό μας κάνει όλους χαρούμενους. Είτε στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή μας εδώ είτε στις μεγάλες εκδρομές μας στο ράντσο είτε στις πίτες είτε σ άλλες εκδηλώσεις υπάρχει καλό κλίμα κι αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Επίσης αισθάνομαι χαρά, γιατί σήμερα εδώ μαζί με σας είναι σχεδόν το μισό Δημοτικό Συμβούλιο το σύνολο των Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Συμβούλων, Πρόεδροι Κοινοτήτων και Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρώην Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, την βουλευτή κυρία Γεννιά, τον πρώην βουλευτή κ. Δημήτρη Καρύδη, όλους τους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, που βλέπω σήμερα εδώ. Θεωρώ ότι είναι από τις σημαντικές στιγμές στην πόλη μας αυτή η εκδήλωση, στην οποία πλέον συμμετέχουν περίπου 1450 άτομα και πραγματικά αισθανόμαστε όμορφα να σας βλέπουμε να διασκεδάζετε.

Όσον αφορά τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης νομίζω, ότι καταβάλουμε μια σημαντική προσπάθεια. Είναι από τις δομές για τις οποίες η Δημοτική Αρχή αισθάνεται ικανοποιημένη, χαρούμενη και περήφανη, γιατί πιστεύουμε ότι τις έχουμε βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό σε ό,τι αφορά τη λειτουργία τους, αλλά και το σύνολο των δραστηριοτήτων. Σ’ αυτήν την προσπάθεια αντιλαμβάνεστε – και το λέω πάντα - κυρίαρχο ρόλο, εκτός από το συντονισμό που κάνω εγώ, έχει ο επί οκτώ χρόνια Δήμαρχος και στενός μου συνεργάτης ο κ. Αγραπίδης, ο Διευθυντής κ. Πλατανησιώτης, η Προϊσταμένη κυρία Λίτσα Πετράκου, αλλά και όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτούς για να καλύψουν αδυναμίες που υπάρχουν - τις προϊσταμένες, τις εθελόντριες και όλους όσοι δουλεύουν στη Διεύθυνση - τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω.

Σε αυτή τη μάχη που δίνουμε, ειδικά για την τρίτη ηλικία, έχουμε ένα σημαντικό συμπαραστάτη, που δεν είναι άλλος από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Πρόεδρο και πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Διότι για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, χωρίς τη βοήθειά του δεν θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει όσα έχουν γίνει, παρά τη διάθεση και τη δουλειά μας. Αντιλαμβάνεστε ότι οι πόροι του Δήμου είναι περιορισμένοι, τα οικονομικά μας είναι σαν της χώρας και παρά την επιθυμία μας δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε, είτε αυτή τη σημερινή μεγάλη και όμορφη εκδήλωση είτε τις εκδρομές ή μια σειρά άλλων παροχών στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης. Δεν θέλω να πω πολλά είναι μέρα γλεντιού. Αν και ο Χρήστος ο Αγραπίδης μου λέει ότι είθισται μετά τον Δήμαρχο να μη μιλάει άλλος εμείς έχουμε μια διαφορετική λογική και την ξέρετε, εγώ θα τον καλέσω να πει δυο κουβέντες και λόγω της εμπειρίας του - οκτώ χρόνια Δήμαρχος – αλλά και λόγω του ότι έχει την πολιτική ευθύνη ως Προϊστάμενος στα Κέντρα Αγάπης.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, να περάσετε καλά σήμερα, να διασκεδάσετε. Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. τον κ. Ιωαννίδη, που είναι μαζί μας, για την παραχώρηση της αίθουσας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, που πάντα μας τη δίνει. Οφείλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Μανώλη Κονταρό και το συγκρότημά του, που και σήμερα είναι μαζί μας. Κάθε χρονιά είναι μαζί μας ή ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του και παίζει και τραγουδάει και περνάμε καλά. Να περάσετε καλά και να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας να προσπαθούμε και να βελτιώνουμε, χρόνο με το χρόνο όλες τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε. Ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά και του χρόνου. Υγεία σε όλους».

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επεσήμανε:

«Σεβαστοί πατέρες, αγαπητέ Δήμαρχε σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Σήμερα, πράγματι είμαι χαρούμενος και ευτυχής, γιατί είμαστε όλοι μαζί σ΄ αυτήν τη μεγάλη γιορτή για άλλη μια χρονιά, σε μια γιορτή που είναι δική σας. Είμαι και για έναν λόγο ακόμη χαρούμενος περισσότερο, γιατί είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, έτσι το νιώθω, έτσι το νιώθουμε όλοι στη διοίκηση στον Δήμο του Πειραιά και σήμερα σας ανταποδίδουμε αυτό που μας δίνετε, την αγάπη που μας δίνετε για τόσα χρόνια.

Είμαστε περήφανοι γιατί, όπως είπε και ο Δήμαρχος, στον Δήμο του Πειραιά, θα το επαναλάβω, πετύχαμε να έχουμε τα καλύτερα ΚΑΠΗ σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι γιατί ενάντια στην κρίση κάθε χρόνο γινόμαστε και καλύτεροι. Σήμερα το επιβεβαιώσατε με τη παρουσία σας. Θα θυμόσαστε, 1250 άτομα περίπου είχαν δηλώσει πέρυσι. Φέτος δήλωσαν 1450 άτομα. Αντιλαμβάνεστε ότι η τοποθέτηση του καθενός θα έχει και προβλήματα. Σήμερα παράπονα δεν υπάρχουν. Να μου πει αυτός που έχει τα προβλήματα και θα έρθω να κάτσω μαζί του.

Επί δημαρχίας Μώραλη, θα ήθελα να επαναλάβω και να τονίσω ότι έχουν αυξηθεί τα μέλη στα ΚΑΠΗ κατά 1300 άτομα. Έχουμε ξεπεράσει σε εγγεγραμμένα μέλη τα 5000 άτομα. Ακόμη, θα πρέπει να σας πω ότι θα εγκαινιάσουμε σε λίγο καιρό και ένα νέο ΚΑΠΗ - ο Δήμαρχος κ. Μώραλης - το 12ο συνολικά στον Δήμο Πειραιά, ενώ όλοι ξέρετε ότι ευτυχήσαμε το Β1 ΚΑΠΗ να αποκτήσει νέα στέγη σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο.

Πριν αφήσω το μικρόφωνο, θα ήταν παράληψή μου, γιατί το έκανε και ο Δήμαρχος, να μην ευχαριστήσω τον άνθρωπο που έχει στηρίξει τη τρίτη ηλικία με μεγάλο ενδιαφέρον, με μεγάλη αγάπη, με μεγάλους – θα έλεγα - πόρους τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού. Όπως θα ήταν άδικο και να μην ευχαριστήσω τον Δήμαρχο της πόλης τον Γιάννη Μώραλη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που παρέλαβε δίνει και δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον και φροντίδα.

Θα ήθελα να υποσχεθώ, να δεσμευθώ - καίτοι οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις σήμερα στη χώρα είναι λίγο επικίνδυνες, γιατί δεν υλοποιούνται ποτέ - το 2017 ευελπιστώ να είναι όχι μόνο μια καλή χρονιά, να είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους εμάς, για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Σας έχουμε πει ότι είμαστε κοντά σας, είμαστε μαζί σας για κάθε πρόβλημα, αλλά χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σας και την υποστήριξή σας. Δεν είναι μόνο αυτό το θέαμα το σημερινό και σας ευχαριστούμε. Θα ήμουν ευχαριστημένος, θα ήταν ο Δήμαρχος ευχαριστημένος, όποτε ερχόμαστε στα ΚΑΠΗ να βρίσκουμε εκεί πέρα πάρα πολύ κόσμο. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και αυτό είναι το σπουδαιότερο: να είμαστε αγαπημένοι, να νιώθουμε υπερήφανοι, με μεγάλη αγάπη, με μεγάλη στοργή, όπως είναι συνήθως μια πειραιώτικη οικογένεια.
Καλή χρονιά σας εύχομαι, υγεία, χαρά, ευτυχία και λιγότερα προβλήματα».

Στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν: ο πρώην Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι βουλευτές κυρία Γεωργία Γεννιά και κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο πρώην βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ. κ. Νίκος Ιωαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κκ.: Γιάννης Μελάς, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος, Αλέξανδρος Αργουδέλης, η κυρία Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας και κυρία Χαραλαμπία Ζηλάκου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων: της Α΄, κ. Νικήτας Γκόλφης, της Γ΄, κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, η Αντιπρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κυρία Μαρία Κωνσταντινίδου, η Αντιπρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κυρία Κατερίνα Δουρέκα, οι Δημοτικοί Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: Γιάννης Αλιφραγκής, Λεωνίδας Μελάς, Θεόδωρος Σκορδίλης, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης, οι πολιτευτές: κυρία Μίνα Σαμαρά και κ. Πέτρος Μούγιος, οι σύμβουλοι Δημάρχου κ.κ.: Βασίλης Καραγιάννης και Μάκης Αγγελετάκης και η ηθοποιός κυρία Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

eep logo