Ο Γ.Μώραλης στην πίτα της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας

1 IMG 7209

Με τη συμμετοχή όλων των Διευθυντών των Γυμνασίων και Λυκείων του Πειραιά παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, η Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, έκοψε την πίτα της σήμερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία να γίνει μια αποτίμηση των προσπαθειών του Δήμου, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του, για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης στα σχολεία της πόλης.

Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση, έδωσε το συγκρότημα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, που τραγούδησαν «Τα παιδιά του Πειραιά» καθώς και άλλα παλιά Πειραιώτικα τραγούδια και εισέπραξαν το πιο ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων στην τελετή.
Ο κ. Μώραλης προσέφερε στο τέλος της εκδήλωσης στα παιδιά του Μουσικού Σχολείου αναμνηστικά δώρα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Πρώτα από όλα εύχομαι καλή χρονιά με υγεία για όλους σας και τις οικογένειές σας, για τα παιδιά του Πειραιά. Εύχομαι μια χρονιά δημιουργική.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα. Πολλές φορές τα παλεύουμε άλλες φορές κερδίζουμε, άλλες μας κερδίζουν, αλλά σημασία έχει να προσπαθούμε. Ομολογώ ότι δεν αρκεί για έναν Δήμαρχο να είναι ευαισθητοποιημένος για την επίλυση των προβλημάτων, πρέπει να τα λύνει κιόλας. Να προσπαθεί. Νομίζω ότι η προσπάθεια γίνεται. Στην αρμοδιότητα του Δήμου ξέρετε ότι δεν είναι όλο το «κομμάτι» της εκπαίδευσης, είναι ουσιαστικά εκείνο των σχολικών κτιρίων και οι αρμοδιότητες που έχουν οι Σχολικές Επιτροπές.

Οι Σχολικές Επιτροπές και συγκεκριμένα η Δευτεροβάθμια προσπαθεί με τα λίγα μέσα ή όσα διαθέτει. Κάνει το καλύτερο δυνατό. Έχουμε την ευθύνη των σχολικών κτιρίων. Έχουμε πολλά προβλήματα στον τομέα αυτό. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τα σχολικά κτίρια που έχουμε στο Δήμο μας, αλλά δεν έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Πιστεύω ότι και εκεί γίνεται μια προσπάθεια που πρέπει να ενταθεί – το λένε και οι αρμόδιοι πολιτικοί προϊστάμενοι και ο κ. Καλαμακιώτης στην Παιδεία και ο κ. Σιγαλάκος στα σχολικά κτίρια που είναι στην αρμοδιότητά του.

Οφείλουμε να δουλέψουμε για να έχουμε τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε, προκειμένου να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον. Για να είμαι ειλικρινής, αξίζουν πολύ καλύτερα σχολεία στα παιδιά μας. Αλλά επειδή είναι αρχή χρονιάς και δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε να πούμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια όλοι μας και οι Επιτροπές κι εγώ προσωπικά με τους συνεργάτες μου και φυσικά εσείς οι εκπαιδευτικοί, που δίνετε τη μεγαλύτερη μάχη στα σχολεία κι σας αξίζουν συγχαρητήρια.

Γνωρίζω τον αγώνα των εκπαιδευτικών. Προέρχομαι από οικογένεια εκπαιδευτικών και γνωρίζω το αντικείμενο και τον αγώνα που δίνετε και τη σημασία του επαγγέλματος και γενικότερα της παιδείας στη χώρα μας, που νομίζω δυστυχώς έχει μείνει πίσω. Πολλά από τα στραβά τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αφορούν την παιδεία και τη γενική παιδεία και την κλασική παιδεία, αλλά και την παιδεία σε σχέση με το πώς κινούμαστε ως πολίτες, ως δημότες σε μία χώρα. Νομίζω έχουμε χάσει αρκετά τον προσανατολισμό μας και πρέπει μέσα από την εκπαίδευση να τον ξανακερδίσουμε και εσείς είστε εκείνοι που έρχεστε σε επαφή με τα παιδιά και δίνετε αυτή τη μάχη. Εμείς πρέπει να σας παρέχουμε τα εφόδια για να σας κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Επαναλαμβάνω δεν είμαστε ικανοποιημένοι απ’ όλα. Να είστε βέβαιοι ότι συναισθανόμαστε τη μεγάλη σημασία της παιδείας και τα προβλήματα που έχουμε στον Δήμο και αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι προσπαθούμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι και να λύνουμε προβλήματα. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους να συγχαρώ και την Πρόεδρο και την Επιτροπή και τον κ. Νίκο Καλαμακιώτη και τον κ. Μάκη Αγγελετάκη και τον κ. Κυριάκο Σιγαλάκο που έχει το άλλο κομμάτι των σχολικών κτιρίων και να τους ζητήσω μαζί με μένα να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να έχουμε του χρόνου στην αντίστοιχη μέρα λίγο καλύτερα αποτελέσματα. Λίγο καλύτερα να πηγαίνουμε κάθε χρόνο, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Πολύ καλύτερα κάθε χρόνο δεν μπορούμε να πηγαίνουμε. Λίγο καλύτερα όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να είστε καλά ευχαριστώ πολύ που είστε όλοι εδώ σήμερα.

Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου και τους Δημοτικούς Συμβούλους των άλλων παρατάξεων, ιδιαίτερα «το Λιμάνι της Αγωνίας» που έχει και μια ιδιαίτερη ευαισθησία και παραγωγικές θέσεις για τα ζητήματα παιδείας. Να πω με την ευκαιρία να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν αυτό που παρατηρήθηκε σε σχολείο του Περάματος, ελπίζω μακριά από την πόλη μας τέτοιου είδους συμπεριφορές, ανεξάρτητα των όποιων απόψεων μπορεί να έχει ο καθένας, τέτοιες συμπεριφορές είναι απόλυτα καταδικαστέες μέσα στα σχολικά κτίρια. Και επειδή είμαστε σε ένα περιβάλλον εκπαιδευτικών θα πρέπει να το τονίσουμε αυτό».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Νικόλαος Καλαμακιώτης, ανέφερε:
«Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και δημιουργία.
Όπως βλέπετε, στα δύο χρόνια αυτά που πέρασαν κάναμε μεγάλες προσπάθειες όσον αφορά την κατανομή της δόσης Σχολικών Επιτροπών στα σχολεία μας. Πιστεύω ότι πήγαμε καλά, θα πάμε καλύτερα. Εύχομαι η συνεργασία σας να είναι ακόμη καλύτερη απ ότι μέχρι σήμερα. Με αυτό δεν θέλω να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος απ όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, ειδικά από την Διεύθυνση Παιδείας, από τις Σχολικές Επιτροπές μας και ειδικά από την Πρόεδρο και τα μέλη της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι ένας χρόνος δημιουργικός που θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από τα προηγούμενα χρόνια.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είμαστε πάντα κοντά σας, να το ξέρετε. Αυτή η Δημοτική Αρχή είναι κοντά σας. Το τηλέφωνο μου γνωρίζετε ότι είναι πάντα ανοιχτό, όπως το έχετε διαπιστώσει πιστεύω και οι ίδιοι που με καλείτε σε διάφορες συγκεκριμένες ώρες εκτός υπηρεσίας. Είμαι πάντα δίπλα σας.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι και πάλι καλή χρονιά σε όλους. Να είστε καλά».

Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού Λ.Τ.Ε. Κυριάκος Σιγαλάκος, τόνισε:
«Υγεία σε όλους και καλή και εποικοδομητική εργασία. Με τους περισσότερους, να μην πω με όλους, έχουμε ήδη συνεργαστεί, έχουμε ανταλλάξει κάποια θέματα που αφορούν προβλήματα στα κτίρια διότι δυστυχώς τα κτίρια στη πόλη μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι στο σύνολό τους στη καλύτερη κατάσταση. Είναι προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν, από πάρα πολλά χρόνια και με ιδιαιτερότητες ανά Διαμέρισμα, με μεγαλύτερες αυτά του κέντρου στο Β΄ Διαμέρισμα.
Η προσπάθεια είναι πολύ μεγάλη και η συνεργασία μας άριστη. Υπάρχει ένας στόχος στη πρόκληση αυτή ότι όχι μόνο να είμαστε όπως ανέφερε ο κ. Δήμαρχος καλύτεροι και να πετυχαίνουμε ορισμένα πράγματα κάθε χρόνο, αλλά να δώσουμε μια ουσιαστική λύση στο σύνολο των προβλημάτων στον κύκλο της θητείας μας. Δεν λέω να λυθεί και να είναι τα ιδανικά κτίρια γιατί θα ήταν αυταπάτη.
Εύχομαι δυνάμεις σε όλους σας και καλή συνεργασία την οποία θα την έχουμε, είμαι σίγουρος, και τα αποτελέσματα νομίζω θα φανούν στο τέλος της θητείας μας πολύ πιο διαφορετικά απ’ ότι τα περιμέναμε.
Ευχαριστώ, καλή χρονιά και υγεία σε όλους».

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου, σημείωσε: «Καλησπέρα κι από εμένα και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, που είστε σήμερα κοντά μας σε μια εκδήλωση αγάπης από μέρους μας προς εσάς, θέλοντας να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας, για το έργο και για τη συνεργασία που έχουμε. Στις δύσκολες εποχές η συνεργασία και η σύμπνοια είναι βασικοί παράγοντες και νομίζω ότι είναι και το σημείο, με το οποίο εμείς ως Σχολική Επιτροπή και με τους διευθυντές των σχολείων, προχωράμε όσο γίνεται καλύτερα έτσι ώστε να λέμε ότι λειτουργούν τα σχολεία μας σωστά.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά τον κ. Γιάννη Μώραλη, που με την ευαισθησία που έχει, προσπαθεί πιέζοντας κι εμάς και αυτό είναι το βασικό, πιέζοντάς μας, να προχωράμε τα θέματα που έχουν σχέση με το παιδί και με το σχολείο, με τον μαθητή και με την εκπαίδευση, να τα προχωράμε όσο γίνεται πιο γρήγορα, έτσι ώστε να δίνεται η σωστή λύση.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Καλαμακιώτη, για τη συνεργασία μας και θα πω μια πολύ λαϊκή λέξη και για την ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται καθημερινά. Η λέξη ετοιμότητα απευθύνεται και στον σύμβουλο του δημάρχου σε θέματα παιδείας τον κ. Αγγελετάκη. Όντως λοιπόν είναι σε ετοιμότητα έτσι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Ευχαριστούμε και τον Αντιδήμαρχο κ. Κυριάκο Σιγαλάκο για τη συνεργασία και όλους εσάς γιατί νομίζω ότι όλα οφείλονται στη συνεργασία. Προβλήματα υπάρχουν, τα γνωρίζουμε. Σήμερα όμως δεν θα ακούσουμε κάτι από εσάς ως πρόβλημα, είναι η ημέρα ενός διαλείμματος αγάπης, χωρίς να κτυπάει το κουδούνι. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά. Με υγεία και καλή συνέχεια στη συνεργασία μας. Σας ευχαριστούμε πολύ.»

Επίσης, στην τελετή παρευρέθηκαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Μαρία Σταθάκη και Δημήτρης Γκερλές, η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ευαγγελία Αθανασίου, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι: κκ Βασίλης Καραγιάννης, Ευάγγελος Αλεξανδρής, κα Σταυρούλα Μέντη, κα Μαρία Γκίτσια.
Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κκ. Αλέξανδρος Νανόπουλος και Μακρής αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Πειραιά κ. Καμπούρης, οι Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου, κ.α.