Στ. Κασιμάτης: Ο Κορυδαλλός υποδέχεται με αισιοδοξία το 2017

1 kasimatis pita

Σε ζεστή, εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Δήμου Κορυδαλλού από τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη με τη συμμετοχή βουλευτών, του Προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, της Εκκλησίας, εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και κοινωνικών φορέων της πόλης, καθώς και πολλοί δημότες που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο για να υποδεχθούν τη νέα χρονιά.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης αποχαιρέτησε μια σκληρή χρονιά, όπως την χαρακτήρισε χρονιά, γεμάτη απώλειες, χιλιάδες θύματα των πολεμικών συρράξεων και της τρομοκρατίας και ευχήθηκε ο νέος χρόνος να δημιουργήσει θετικές προοπτικές για τη χώρα μας και ιδιαίτερα τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
Αναφερόμενος στον Κορυδαλλό, εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια δημιουργική χρονιά σε όλους τους τομείς, αφού ο Δήμος μετά από πολλά χρόνια δεν έχει καμιά ληξιπρόθεσμη οφειλή και αντιμετωπίζει μόνος του τις ανελαστικές του δαπάνες. Προγραμματίζει δε σειρά νέων έργων υποδομών με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, όπως η ανακατασκευή αθλητικών χώρων, η ανάπλαση παιδικών χαρών, η κατασκευή πεζογέφυρας στην Γρ. Λαμπράκη και η βελτίωση των προαύλιων χώρων των σχολείων, ενώ ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη.

Σε ό,τι αφορά στην έκταση των πρώην Λατομείων Σχιστού, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου». Τέλος ενημέρωσε, ότι το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται η μελέτη για την κατασκευή κολυμβητηρίου και η κατασκευή του Ειδικού Σχολείου, ενώ υπάρχει διαβεβαίωση της διαχειριστικής αρχής για ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην έκταση της οδού Σταματοπούλου.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και στο δίκτυο αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει ο Δήμος με δράσεις για όλες τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι αξιολογήθηκε 2ος σε όλη τη χώρα για τη συνέχιση των προγραμμάτων κατά της φτώχιας. Τόνισε επίσης, ότι συντελείται ένα σημαντικό έργο στον τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ενώ παρά τις περικοπές της χρηματοδότησης και τις μειώσεις προσωπικού, ο Κορυδαλλός παραμένει μια πόλη με υψηλό επίπεδο ποιότητας στα σχολεία, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο περιβάλλον, στο πράσινο και στην καθαριότητα.
«Διεκδικούμε ενωμένοι ένα καλύτερο αύριο, αντιστεκόμαστε σε κάθε νέα απόπειρα υποθήκευσης του μέλλοντος των παιδιών μας. Θέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στην υπηρεσία της κοινωνίας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Κατά την κοπή της βασιλόπιτας, ο Σταύρος Κασιμάτης αφιέρωσε δυο κομμάτια στους ανέργους και στους πρόσφυγες με την ευχή να σταματήσουν οι πόλεμοι, που ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τις πατρίδες τους.

Τις ευχές τους για τη νέα χρονιά εξέφρασαν επίσης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μελάς και Γιάννης Διάκος, καθώς και οι βουλευτές Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (Ένωση Κεντρώων), που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

eep logo